Gå videre til innhold
​Nå kan du søke presseakkreditering til Lysets Dag og Norsk Lyspris, 20. november på DOGA.
​Nå kan du søke presseakkreditering til Lysets Dag og Norsk Lyspris, 20. november på DOGA.

Pressemelding -

Presseakkreditering til Lysets dag og kåring av Norsk Lyspris - 20. november 2019 på DOGA

Nå kan du søke presseakkreditering til Lysets Dag og Norsk Lyspris, 20. november på DOGA.

Presseakkreditering gis til journalister og redaksjoner og er gyldig for én person. Du vil bli tildelt adgangskort ved oppmøte.

Søk om akkreditering til Lysets dag ved å sende en mail til kristian.fjeldstad@lyskultur.no.

---------

Lysets dag er årets viktigste dag innen lys og belysning i Norge, og en møteplass for lysdesign og stedsutvikling, og for kunnskap om belysningens påvirkning på helse, trivsel og miljø.

Årets tema er "Lys for en bærekraftig fremtid". På programmet står faglig påfyll, fagkonferanse med anerkjente foredragsholdere, inspirerende produktutstillinger og kåring av Norsk Lyspris.

Se hele programmet til Lysets dag 2019 her.

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge. Prisen profilerer godt lysdesign og er med på å heve standarden i bransjen. Norsk lyspris deles ut i kategoriene Beste innendørsprosjekt, Beste utendørsprosjekt, Beste produkt/teknologisk løsning, Åpen klasse og Norsk Lyspris - UNG.

Her er de nominerte til Norsk Lyspris 2019 (med bilder)

----------

Foredragsholdere under fagkonferansen på Lysets dag 2019:

Daan Roosegaarde er en av tiårets viktigste kunstner og innovatør, og en prisvinnende pionerer innen fremtidens bærekraftige landskap. Les mer om Daan Roosegaarde her.

Steve Fotios er professor og forskningsleder innen lys og visuell persepsjon ved Universitetet i Sheffield, og kjent for sine innovative forskningsmetoder. Les mer om Steve Fotios.

Dagny Thurmann-Moe er en profilert fargeekspert, forfatter, foreleser og foredragsholder som jobber iherdig med å gjøre Norge bedre fargesatt. Les mer om Dagny Thurmann-Moe.

Fagkonferansen fortsetter med en samtale på scenen om den grønne fremtiden for bransjen: Hvordan kan vi redusere CO2 utslipp gjennom transport og produksjon av belysningsprodukter? Hvordan øke mobilitet i byer i fremtiden gjennom belysning? Hvordan kan vi bidra til en grønnere by og utvikling gjennom Hortabelysning?

Dagen avsluttes med kåring og feiring av vinnerne av Norsk Lyspris 2019.

Se hele programmet her.

Emner


Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning og jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning. Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. 

Lyskultur er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer. Lyskulturs medlemmer er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Medlemmene er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Kontakter

Ida Thorendahl

Ida Thorendahl

Pressekontakt Daglig Leder 90654123
Jørgine Riise

Jørgine Riise

Pressekontakt Kurs- og markedskoordinator 90218181

Relatert innhold

Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Kort om Lyskultur:
Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vi jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning . Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. Lyskultur er landsdekkende og medlemmene er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Lyskulturs medlemmer er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Lyskultur
Lysaker Brygge 24
1366 Lysaker
Norge