Gå videre til innhold
DEN STØRSTE FORBRYTELSEN PRESSEVISNING OG INTERVJUER

Pressemelding -

DEN STØRSTE FORBRYTELSEN PRESSEVISNING OG INTERVJUER

«Den største forbrytelsen» får norgespremiere 25. desember som planlagt. Er din lokale kino steng vil den få premiere så snart kinoen åpner. Det blir pressevisning i Oslo onsdag 16.12. med intervjumuligheter i etterkant.
For informasjon om pressevisninger rundt i landet, kontakt din lokale kino.

Hovedtrailer på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LflRLLPa88k
Høyoppløselige bilder, poster og trailer https://medie.filmdistributorer.no/
Hjemmeside: https://denstorsteforbrytelsen.no
For mer informasjon, kontakt Martine Borring, martine.borring@nordiskfilm.com, tlf 41636111

Oslo, onsdag 16. desember
Kl 09.30: Pressevisning, Filmens Hus. Vi presseviser i to saler, av hensyn til smittevern krever visningen påmelding. Send påmelding senest mandag 14. desember til Martine.borring@nordiskfilm.com

onsdag 16. desember
Det blir intervjumuligheter. Vi gjennomfører ikke tradisjonell pressedag, men skuespillerne er tilgjengelige. Vi setter opp intervjuer på forhånd. Det vil også være muligheter for å gjennomføre noen intervjuer andre dager. Noe digitalt og noe kan gjennomføres fysisk. Meld opp ønskene deres så fort som mulig og senest mandag 14. desember til Martine.borring@nordiskfilm.com

NORGESPREMIERE 1. juledag, fredag 25.desember. Sjekk din lokale kino for program.

Om filmen
26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Alle jødiske kvinner, barn og eldre skal deporteres. Det samme gjelder de som befinner seg på sykehus. Det finnes ikke unntak for noen.

«Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på en sann historie som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.

Jakob Oftebro blir å se i hovedrollen som Charles Braude, Kristine Thorp spiller hans kone Ragnhild. Eilif Hartwig, Carl Martin Eggesbø og silje Stortein spiller Charles søsken Isak, Harry og Helene Braude. Michalis Koutsogiannakis og Pia Halvorsen i rollene som foreldrene Benzel og Sara Braude.
Andre sentrale roller bekles av Nicolai Cleve Broch, Axel Bøyum, Anders Danielsen Lie og Mads Ousdal.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, med utgangspunkt i Marte Michelets bok Den største forbrytelsen. Regien er ved Eirik Svensson. Filmen produseres av Fantefilm Fiksjon ved Martin Sundland, Therese Bøhn og Catrin Gundersen.

Emner

Kontakter

Martine Borring

Martine Borring

Pressekontakt PR Manager 41 63 61 11

Nordisk Film Egmont: We Bring Stories to Life

Nordens ledende utvikler, produsent og distributør av kreativt innhold innenfor film, musikk og spill.

Nordisk Film Distribusjon har stått bak brorparten av de siste årenes store norske publikumssuksesser, bl.a. Kon-Tiki, Max Manus, Kongens nei, Folk og røvere i Kardemomme by, Bølgen, Narvik og Tre nøtter til Askepott. Ved siden av nordiske og internasjonale block¬bustere som The Hunger Games franchisen, Green Book, La La Land, 1917 og John Wick franchisen.

For mer informasjon, følg oss på:

Facebook
Twitter

Nordisk Film Distribusjon
Nedre Gate 7
0551 Oslo
Norge