Gå videre til innhold

Pressemelding -

NISSAN TILLKÄNNAGER PRISSÄTTNING FÖR NISSAN LEAF, VÄRLDENS FÖRSTA MASSPRODUCERADE HELT ELEKTRISKA UTSLÄPPSFRIA BIL - PRISET KOMMER ATT LIGGA UNDER 30 000 EURO I FLERTALET EUROPEISKA LÄNDER EFTER STIMULANSÅTGÄRDER

• Priset i Storbritannien är 23 350 pund (27 471 euro) efter statliga stimulansåtgärder.
• Priset i Nederländerna är 32 839 euro. Nederländska köpare kan dra fördel av skattebesparingar på 6 000-19 000 euro över en period på 5 år.
• Priset i Republiken Irland är 29 995 euro efter statliga stimulansåtgärder.
• Priset i Portugal är 29 955 euro efter statliga stimulansåtgärder.
• Batteri inkluderat i samtliga angivna priser.
• Reservationer för de fyra första marknderna inleds i juli.
• Priset i övriga änder kommer att meddelas närmare respektive lanseringsdatum.

ROLLE, Schweiz — Idag meddelade Nissan International SA att helt eldrivna Nissan LEAF kommer att kosta under 30000 euro efter stimulansåtgärder, på de flesta marknader i Europa där bilen lanseras. Detta motsvarar priset på en motsvarande utrustad diesel- eller hybridbil.

Nissan släppte också exakta priser för Storbritannien, Nederländerna, Republiken Irland och Portugal, de länder där Nissan LEAF lanseras först. Reservationer på dessa marknader börjar tas emot i juli.

Nissan LEAF är en kompakt utsläppsfri familjebil med plats för fem personer. Den kommer fullt utrustad med detaljer såsom luftkonditionering, satellitnavigering, parkeringskamera, snabbladdningsuttag och innovativ uppkoppling för mobiltelefon.

-Nissan är först i branschen med att lansera en ekonomiskt överkomlig bil som är helt utsläppsfri. Det är en helt eldriven bil utan utsläpp från något avgasrör och med låga driftskostnader. Nissan LEAF må se ut som en vanlig kompakt familjebil, men dess smidighet, acceleration och uppförande på vägen kommer att förvåna och imponera förare såväl som passagerare, säger Simon Thomas, Senior Vice President för Sales and Marketing på Nissan International SA.

I Storbritannien kommer priset för en Nissan LEAF att ligga på 23 350 pund (27 471 euro) efter statliga stimulansåtgärder. Priset, som inkluderar batteri, ligger före stimulansåtgärder på 28 350 pund (33 353 euro). Den brittiska regeringen meddelade nyligen att man kommer att återbetala 25 procent av inköpspriset för ett helt eldrivet fordon till köparen, upp till 5 000 pund. Nissan LEAF börjar att säljas i Storbritannien i februari 2011.

Dessutom kan en lång rad andra incitament komma att sänka kostnaden ytterligare och öka fördelarna med att äga Nissan LEAF. I Storbritannien kan elbilsägare dra fördel av till exempel befrielse från fordons- och tjänstebilsbeskattning i fem år. Detta i kombination med betydande besparingar på bränsle gör Nissan LEAF till ett ekonomiskt överkomligt och lockande alternativ.

Priset i Nederländerna kommer att ligga på 32 839 euro. Här kommer stimulansåtgärderna att bestå av att ägaren slipper registreringsavgift och vägskatt vilket innebär en skattebesparing på 6 000 euro för privata bilägare och på 19 000 euro för tjänstebilsägare under en period av 5 år. Försäljningen i Nederländerna startar i december i år.


Priset i Republiken Irland är 29 995 euro efter 5 000 euro i statliga stimulansåtgärder. Köpare kommer att undantas från registreringsavgift, som kan uppgå till så mycket som 3 800 euro för en bil i C-segmentet. Försäljningen på Irland drar igång i februari nästa år.

Priset i Portugal är 29 955 euro efter 5 000 euro i statliga stimulansåtgärder. Portugisiska ägare av Nissan LEAF undantas från vägskatt. Här börjar försäljningen i december i år.

Nissan har beslutat att först lansera Nissan LEAF i ovanstående fyra länder eftersom man på dessa marknader erbjuder betydande statliga stimuleringsåtgärder för elbilskunder samtidigt som man här utvecklar den infrastruktur som krävs för att elbilen ska kunna introduceras på ett framgångsrikt sätt. I slutet av 2011 säljs Nissan LEAF i alla de större marknaderna i Västeuropa.

-Renault-Nissan-alliansen investerar över fyra miljarder euro i syfte att bli ledande inom elbilar, med åtta produkter fördelade på tre varumärken. Den här investeringen inkluderar fem batterifabriker och sju bekräftade tillverkningsanläggningar, som till exempel Sunderlandfabriken i Storbritannien. Detta signalerar alliansens starka engagemang till elbilar och vår beslutsamhet att leda marknaden, säger Simon Thomas.
För mer information kontakta:
Jenny Spets Wojarski, kommunikationschef Nissan Nordic Sverige
08-506 612 30, 0733-99 99 25, jspetswojarski@nissan-europe.com
Taina Erkkilä, kommunikationsdirektör Nissan Nordic Europe
+358-503 000 409, terkkila@nissan-europe.com
Om Nissan i Europa
Nissan har ca. 12.500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring, Under kalenderår 2009 sålde företaget 498.027 bilar på 40 marknader i Väst- och Östeuropa, inklusive Ryssland. Företaget tillverkade dessutom totalt 390.727 bilar i sina fabriker i Spanien och i England.

Emner

Kontakter

Stian Thrane

Stian Thrane

Pressekontakt Communications Manager PR 92416110

Nissan Nordic Europe - Norge.

Nissan Nordic Euope - Norge. Importør av personbiler og varebiler i Norge.

Nissan Nordic Europe - Norge.
Nissan Nordic, Norsk filial av Nissan Nordic Europe Oy Finland c/o Nissan Nordic Europe Oy Keilasatama 5
02150 Espoo
Finland
Besøk våre andre nyhetsrom