Pressemelding -

Norconsultprosjekt nominert til Årets Trebyggeri 2016

Norconsult deltok i prosjekteringsgruppen for Romsdalsmuseet i Molde, som er ett av tre prosjekter nominert til Årets Trebyggeri 2016. Vinneren av den gjeve prisen offentliggjøres under Byggedagene 29. mars.

Romsdalsmuseet - et markant arkitektonisk bygg i massivtre

Norconsult har, sammen med Reiulf Ramstad Arkitekter, bidratt med prosjektering av utfordrende tekniske løsninger innen byggeteknikk, VVS og elektro (RIB, RIV og RIE).

Romsdalsmuseet - Krona er et nytt publikums- og magasinbygg med formål å formidle lokal historie fra Romsdal. Det rommer mer enn 20 000 gjenstander, to millioner fotografiske negativer og 400 hyllemeter arkiver. I tillegg til publikumsarealer, er det i underetasjen gode brann- og tyverisikre magasin samt verksteder for konservering og restaurering av bygninger.

Vanskelig jobb for juryen
Utdeling av prisen og arbeidet knyttet til dette skjer i et samarbeid mellom Treteknisk, TreFokus og Byggeindustrien/bygg.no.

– Juryen hadde en vanskelig jobb i år. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyd med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri, forteller daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus til bygg.no.

Kriterier for bedømming:

  • Innovativ og/eller spennende trebruk
  • Høy arkitektonisk kvalitet
  • Energieffektivitet
  • Arealeffektivt og økonomisk byggeri
  • Bidratt til kompetanseutvikling hos involverte aktører
  • Bidratt til leverandørutvikling

De andre nominerte prosjektene er Steibrua, Alvdal og Moholt 50|50, Trondheim (studentboliger).

Les om saken på bygg.no

Emner

  • Bygg, eiendom

Kategorier

  • bygg og eiendom

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fem verdensdeler. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. Av selskapets 3 100 medarbeidere arbeider om lag 2 300 i Norge. Norconsult har 84 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika i Bærum. Selskapet er eid av egne medarbeidere.

Kontakter

Hege Njå Bjørkmann

Pressekontakt Direktør kommunikasjon og merkevare

Relatert innhold