Pressemelding -

Forenkling av spillegrensene i Norsk Rikstoto

Fra 1. januar 2021 implementerte Norsk Rikstoto spillegrense i henhold til konsesjonskravet om å etablere en grense for spill og/eller tap. Spillegrensen skal fungere som et sikkerhetsnett for spillere som har problemer med å sette grenser for egen spilleaktivitet.

I etterkant av implementeringen har vi mottatt tilbakemeldinger fra våre kunder om at de daglige beregningene av de rullerende spillegrensene er for komplekse, og at spillerne opplever for liten forutsigbarhet om tilgjengelig spillegrense i dagene fremover.

Vi gjør derfor noen forenklinger: Fra 1. juli vil vi gå bort i fra den daglig rullerende spillegrensen over 30 dager og isteden gå over til månedlig grense. Dette betyr at alle kunder den 1. hver måned vil få tilført den selvvalgte månedsgrensen inntil 20 000 kroner. Ubenyttet spillegrense fra de to foregående månedene legges til den månedlige spillegrensen. 

For øvrig gjøres ingen endringer i spillegrensene, herunder vil dagsgrensene ikke kunne være høyere enn månedsgrensen og aldri mer enn 20 000 kroner. Muligheten til å spille for gevinst berøres heller ikke av endringen til månedlig grense. Kundenes selvvalgte dags- og månedsgrenser videreføres med mindre kundene selv endrer i henhold til eksisterende regler.

Ved overgangen til månedlige grenser per 1. juli vil alle eksisterende kunder i Norsk Rikstoto få beregnet sin spillegrense basert på ubenyttet spillegrense for mai og juni som legges til månedsgrensen per 1. juli. Kundene vil til enhver tid ha oppdatert oversikt over dags- og månedsgrensene, samt gevinstsaldoen på MinSide.

For øvrig benytter vi anledningen til å orientere om at vi løpende følger opp Stortingets behandling av spillegrensene, herunder at vi er dialog med myndighetene for å finne frem til gode løsninger.

Om det er spørsmål til de nye spillegrensene kan vårt kundesenter kontaktes på telefon 22 95 61 00 eller via vår nettside.

Related links

Emner

  • Sport

Kategorier

  • norsk rikstoto
  • pengespill
  • spillsikkerhet

Norsk Rikstoto er en frittstående, næringsdrivende stiftelse som ble etablert 24. september 1982 av Det Norske Travselskap (DNT) og Norsk Jockeyklub (NJ). Stiftelsen har et overordnet ansvar for all totalisatorvirksomhet og en overordnet økonomisk styring av hestesporten.

Norsk Rikstoto skal være en vesentlig bidragsyter til å sikre utviklingen av hestehold og hesteavl i Norge.

Kontakter

Lene Sakariassen

Juridisk direktør +47 952 60 256