Gå videre til innhold
Foto: Anne Valeur
Foto: Anne Valeur

Pressemelding -

Orkla forplikter seg til EUs mål for bærekraftig matproduksjon og forbruk

Orkla er blant de første selskapene som forplikter seg til EUs bærekraftsmål for næringsmiddelindustrien.

Med “EU Code of conduct on responsible food business and marketing practices” setter EU-kommisjonen ambisiøse og tydelige mål for hvordan matbransjen skal bidra til en bærekraftig utvikling. Selskaper innen europeisk næringsmiddelindustri oppfordres til å støtte opp om og forplikte seg til målene.

Orkla er blant de første selskapene som signerer EUs Code of conduct på den offisielle lanseringsdatoen 5. juli.

– Vi ønsker å ta en ledende rolle innen bærekraft og skal gjøre det vi kan for å bidra til en bærekraftig utvikling av matbransjen. Vi har allerede satt oss ambisiøse mål, og dette arbeidet vil styrkes ytterligere ved at vi nå forplikter oss til EUs Code of conduct, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

“EUs Code of conduct” beskriver syv overordnede mål. Disse omhandler alt fra å bidra til et sunt og bærekraftig kosthold, effektiv ressursbruk og reduksjon av matsvinn til klima, ansvarlige innkjøp, bærekraftig produksjon, sirkulære verdikjeder og bærekraftig vekst og verdiskaping. Knyttet til hvert av de syv målene har Orkla utarbeidet egne forpliktelser, og forsterker med det arbeidet mot 2025-målene som konsernet har for bærekraft.

Emner


Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har vi sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India.

Vår merkevarevirksomhet består av forretningsområdene Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care og Orkla Food Ingredients. Vi har i tillegg virksomhet som er organisert under forretningsområdet Orkla Investments, som består av investeringen i Jotun (42,6 % eierandel), i tillegg til Hydro Power og finansielle eiendeler.

Kontakter

Elisabeth Aandstad Ekheim

Elisabeth Aandstad Ekheim

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Norge +47 924 460 60
Håkon Mageli

Håkon Mageli

Pressekontakt Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs
Dag Olav Stokken

Dag Olav Stokken

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør Orkla Foods Europe og Orkla Foods Norge +4791665078
Bettina Johnsen

Bettina Johnsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pierre Robert Group +4748608934
Kristoffer Barbøl Vikebak

Kristoffer Barbøl Vikebak

Pressekontakt Communication Manager Orkla Foods Norge/Orkla Foods Europe +47 45 51 72 72

Velkommen til Orkla!

Orkla ASA er et ledende industrielt investeringsselskap. Rammen for virksomheten er merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Orkla har i dag 12 porteføljeselskaper.

Orkla har en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene. Vi investerer i selskaper der vi kan bidra til ytterligere verdiskaping gjennom vår kompetanse, forbrukerinnsikt og erfaring med å utvikle ledende merkevarer.

Orkla ASA er notert på Oslo Børs.

Orkla
Drammensveien 149
Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom