Gå videre til innhold
Adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening ser frem til vi kan gjenåpne handel og servering i Oslo.
Adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening ser frem til vi kan gjenåpne handel og servering i Oslo.

Pressemelding -

Oslo må speile nabokommunene!

Smittetallene synker og samtidig øker presset på å åpne opp. I dag er det kommet klare signaler på at nabokommunene på Romerike åpner opp butikker og kjøpesentre fra torsdag 6. mai.

Drivere av butikker og serveringssteder i Oslo lever i daglig uvisshet om hva fremtiden vil bringe og når de kan åpne opp igjen. Det er stor fleksibilitet, men noe planlegging må til for å få driften i gang.

- Vi er blitt varslet av medlemmer på Romerike om at det er positiv utvikling med hensyn gjenåpning av handelen i Lørenskog, Rælingen og Lillestrøm. Kommunenaboer i nord, sør og vest har allerede åpnet opp for handel. Nå er det på tide at Oslo speiler sine naboer og starter gjenåpningen, uttaler adm.dir. Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening.

- Vi må ikke glemme at vi er del av et felles marked. For å hindre at Oslobeboere reiser over til nabokommunene for å handle, forventer vi at byrådet i Oslo varsler en forsiktig gjenåpning under sin pressekonferanse i morgen, sier Næss og gjentar mantraet – bedre strengt enn stengt!

Nå trenger vi tydelige signaler på når næringsdrivende i Oslo kan åpne dørene. Våre medlemmer er klare i sine tilbakemeldinger om at de ønsker seg mer enn 12-timers varsel for gjenåpning. Det vil fortsatt være mange spørsmål knyttet til åpningstider, permitteringer osv. som arbeidsgiverne må ta stilling til.

Emner

Kategorier

Regions


Oslo Handelsstands Forening (OHF) er en næringsforening for handel og servering i Oslo og omegn. Vi har rundt 2 000 medlemmer og jobber for at de skal ha best mulig rammevilkår.

Kontakter

Linn Rosario

Linn Rosario

Pressekontakt Prosjektleder Markedsføring & kommunikasjon 95864614

Velkommen til Oslo Handelsstands Forening!

Oslo Handelsstands Forening (OHF) er en næringsforening for handel, service og servering i Osloregionen, som sysselsetter ca. 90 000 ansatte og omsetter for nær 190 milliarder kroner eks. mva. OHF har rundt 2 000 medlemmer innen dagligvare, faghandel, servering, kjøpesentre og eiendomsselskaper. Vi jobber for at de skal ha best mulig rammevilkår.

Oslo Handelsstands Forening
Karl Johans gate 37 A
0162 Oslo
Norge