Gå videre til innhold
En gledens dag! Adm.dir. Bjørn Næss er glad for at butikker og kjøpesentre i Oslo igjen kan åpne dørene!
En gledens dag! Adm.dir. Bjørn Næss er glad for at butikker og kjøpesentre i Oslo igjen kan åpne dørene!

Pressemelding -

Byrådet åpner for handel i Oslo!

Kommentar til byrådet i Oslo sin pressekonferanse vedr. koronasituasjonen 5. mai. Adm.dir. Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening kan siteres på følgende: 

Dette er en gledens dag for handelen i Oslo og en beskjed vi har håpet og ventet på! Vi er trygge på at handelen vil ivareta strenge og nødvendige smittevernhensyn i tiden fremover. Vi vil heller ha det strengt enn stengt og for all del unngå at vi er nødt til å stenge ned igjen. Nå må vi jobbe sammen med byrådet og andre aktører for å sakte, men sikkert få tilbake byliv.

Samtidig er vi skuffet over at serveringsbransjen fortsatt må holde stengt. Skjenking av alkohol i hovedstaden har vært stengt siden 10. november og det er nå på tide at de nå får åpne opp igjen. Bransjen er godt forberedt, og vi er trygge på at smittevernhensyn vil bli godt ivaretatt. Ikke minst – vi mener bransjen er vesentlig bedre rustet for å ivareta smittevern enn det som er situasjonen når folk samles i store og uoversiktlige grupper i parker og byrom.

Vi har rundt 12 000 bedrifter innen handel og servering i Osloregionen og 8000 av disse er butikker. Våre beregninger tilsier at rundt 90 000 mennesker er sysselsatt i disse bedriftene og at rundt 50.000 er permitterte. Vi er glade for at mange av disse nå kan komme tilbake i arbeid.


Emner

Regions


Oslo Handelsstands Forening (OHF) er en næringsforening for handel og servering i Oslo og omegn. Vi har rundt 2 000 medlemmer og jobber for at de skal ha best mulig rammevilkår.

Kontakter

Linn Rosario

Linn Rosario

Pressekontakt Prosjektleder Markedsføring & kommunikasjon 95864614

Velkommen til Oslo Handelsstands Forening!

Oslo Handelsstands Forening (OHF) er en næringsforening for handel, service og servering i Osloregionen, som sysselsetter ca. 90 000 ansatte og omsetter for nær 190 milliarder kroner eks. mva. OHF har rundt 2 000 medlemmer innen dagligvare, faghandel, servering, kjøpesentre og eiendomsselskaper. Vi jobber for at de skal ha best mulig rammevilkår.

Oslo Handelsstands Forening
Karl Johans gate 37 A
0162 Oslo
Norge