Skip to content
Quantafuel køber en grund til deres fabrik i Esbjerg

Press release -

Quantafuel køber en grund til deres fabrik i Esbjerg

Quantafuel har i dag fornøjelsen at kunne offentliggøre købet af en grund på godt 58.000 m2 med mulighed for at købe yderligere godt 48.000 m2 i Esbjerg. Her planlægger Quantafuel at bygge et af de største plastaffaldssorteringsanlæg i Europa, som også bliver det første af sin slags i Danmark.

"Efter en grundig screening efter en passende placering i Danmark besluttede vi os for grunden i Esbjerg. Grundens størrelse, veludviklet infrastruktur, tilgængeligheden af kvalificeret personale og kommunens positive fokus på omstilling fra traditionel olie og gas til vedvarende energi og en cirkulær økonomi passede rigtig godt til vores krav og ambitioner," siger Terje Eiken, konstitueret CEO for Quantafuel.

"Vi har nu miljøgodkendelsen, og vi har netop gennemført de indledende jordbunds- og arkæologiske undersøgelser, så vi er sikre på, at grunden er velegnet til vores behov. Det samarbejde og den støtte, som kommunalbestyrelsen har ydet gennem hele processen, har været en stor hjælp til at holde tidsplanen," fortsætter han.

"Projektet passerer nu en vigtig milepæl, og jeg vil gerne ønske Quantafuel tillykke med købet af en grund, der matcher virksomhedens behov. Quantafuel har fra starten set mulighederne i Esbjerg, og det glæder mig meget, at de sidste formaliteter falder på plads. I 2030 vil Esbjerg Kommune være CO2-neutral, og som Danmarks bæredygtige EnergiMetropol sætter vi ambitionsniveauet højt. I den henseende vinder vi en dygtig samarbejdspartner i form af Quantafuel, fordi virksomheden deler vores fokus på den grønne omstilling,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg Kommune.

En game-changer for plastaffaldsmarkedet i Danmark
Quantafuels byggeri i Esbjerg vil omfatte et avanceret sorteringsanlæg til plastaffald, der er integreret med et kemisk genvindingsanlæg. Kemisk genanvendelse har potentiale til at udnytte og genanvende dobbelt så meget af plastaffaldet sammenlignet med traditionel mekanisk genanvendelse, hvilket gør værdikæden cirkulær.

"Der er i øjeblikket et stort behov for sortering af plastaffald i Danmark, hvilket betyder, at plast eksporteres til udlandet eller forbrændes – begge med meget negativ påvirkning af miljøet. Danmark har sat meget høje mål for genanvendelse af plastaffald, og der vedtages nye regler og love for at sikre, at disse mål nås. Vores fabrik i Esbjerg vil være en stor bidragyder til, at Danmark kan nå dette mål. Vi bygger et anlæg til fremtiden med kapacitet til at modtage, sortere og derefter genanvende mere plastaffald end det, der i øjeblikket indsamles i Danmark, og vil gøre affald til en ressource på en bæredygtig måde," siger Terje Eiken.

Selvom anlægget vil fokusere på at sortere plastaffald i kvaliteter, der er egnede til Quantafuels unikke kemiske genvindingsproces, vil det også levere sorteret plast til den mekaniske genvindingsindustri.


Quantafuel is a Norwegian technology-based energy company with the purpose of ending wasteful and unsustainable handling of our planet's resources. Drawing on more than ten years of development, Quantafuel converts waste plastics back into low-carbon synthetic oil products replacing virgin oil products. Quantafuel aims to rapidly build up production capacity on a global scale and to have a meaningful impact on one of our time's most pressing environmental challenges.

Contacts

Astrid Mannion-Gibson

Astrid Mannion-Gibson

Press contact Head of Communications +47 46632010

Related content

Quantafuel

Quantafuel upgrades plastic waste into valuable products that are in high demand.
The entire value chain is circular. Quantafuel aims to rapidly build up production capacity on a global scale and to have a meaningful impact on one of our time's most pressing environmental challenges.

Quantafuel
Quantafuel ASA, Lilleakerveien 2C
0283 Oslo
Norway