Gå videre til innhold
Disse får tildelt årets stipend til faglige og vitenskapelige prosjekter

Nyhet -

Disse får tildelt årets stipend til faglige og vitenskapelige prosjekter

I år var det budsjettert med kr. 400.000,- til FoU og til faglige/vitenskapelige prosjekter. Over denne budsjettposten dekkes også RadForum’s faglig vitenskapelige aktiviteter.

Tildelingene ses i sammenheng med Norsk Radiografforbunds satsing på forsknings og utviklingsarbeid, og en stor del av budsjettposten går direkte til faglige og vitenskapelige prosjekter.

Ved søknadsfristen utløp var det kommet inn 7 søknader som kvalifiserte for tildeling i kategorien faglige og vitenskapelige prosjekter samt presentasjon av prosjekter. Følgende er tildelt stipend i 2017.

Navn og prosjekt

Tildelt
Albertina Rosandu
Presentasjon og bekjentgjøring av prosjektet: «Overgang fra 100 kV til 80 kV i protokollen for CT undersøkelse av lungearterier. En evaluering av endringens effekt på pasientdoser og bildekvalitet på to CT-maskiner»
  13.000,-
Alexander Bremnes
Presentasjon og bekjentgjøring av prosjektet: «Optimisation of fluoroscopic imaging of the Codman Hakim adjustable cerebrospinal fluid shunt valve»
    8.000,-
Christine Eikefet
Masteroppgave. «Hvilke erfaringer har radiografer med ivaretakelse av pasientsikkerhet ved MR-undersøkelser?»
  30.000,-
Gunvor Gipling Wåde
Vitenskapelig prosjekt: «Sammenligning av framstilling av brystvev inn mot brystvegg ved bruk av fleksible og ikke-fleksible kompresjonsplater i mammografi»
  55.000,-
Lydia Johnsen
Artikkelskriving og bekjentgjøring fra studien: «Contrast-enhanced Ultrasound Detects Endoleak in Follow-up After EVAR».
  18.000,-

Mona Svanteson
PhD studie: «Evaluation of Coronar Artery Disease with Computed Tomography Coronary Angiography» 

  24.000,-
NRF ‘s Mammografispesialisering for radiografer
Støtte til Ambassadøruke og kurs for 16 radiografer i Oslo og Nijmegen
120.000,-


.






Emner

Kategorier

Kontakter

Elisabeth Norridge

Elisabeth Norridge

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Pressekontakt +47 99733357

Norsk Radiografforbund er radiografenes og stråleterapeutenes fagorganisasjon.

Norsk Radiografforbund er en partipolitisk uavhengig fagorganisasjon som arbeider for å utvikle og opprettholde en høy faglig standard i utdanning og utøving av fagområdene radiografi og stråleterapi.
Norsk Radiografforbund har som mål å ivareta medlemmenes inntekts- og arbeidsforhold på en måte som sikrere yrkesgruppenes posisjon, lønnsutvikling og muligheter i yrkeslivet. Norsk Radiografforbund er et forbund i Unio.