Skip to content
Rasmus Kristiansen, Country Manager i Signicat og Rasmus Lundgreen, Department Manager i SDC
Rasmus Kristiansen, Country Manager i Signicat og Rasmus Lundgreen, Department Manager i SDC

Press release -

SDC og Signicat styrker samarbejdet om at tilbyde en compliant og sikker e-signaturløsning på tværs af Norden

Pressemeddelelse - København, 20. marts 2024

To af Nordens største IT-leverandører til den finansielle sektor, SDC og Signicat, har gennem snart et årti samarbejdet om digital dokumentsignering via løsningen SigningOne. Samarbejdet er netop forlænget, og tendensen fra de foregående år forventes at fortsætte: Et støt stigende antal signeringer hos SDC-pengeinstitutternes kunder på tværs af hele Norden.

Faktaboks

  • SDC har samlet alt digital dokumentsignering hos Signicat – Nordens største leverandør af digitale underskriftsløsninger
  • Løsningen ”SigningOne” muliggør compliant, sikker og brugervenlig dokumentsignering for både privat- og erhvervskunder i pengeinstitutter i Danmark, Norge, Sverige og på Færøerne


Samarbejdet mellem SDC og Signicat, som har varet i næsten et årti, har været en succes i form af SigningOne-løsningen. SDC forventer fortsat vækst i antallet af underskrifter, der behandles hos SDC's pengeinstitutter i hele Norden. En vækst, som afspejler den stigende accept af og tillid til digitale transaktioner, understøttet af stærke sikkerhedsforanstaltninger og compliancestandarder.

Rasmus Lundgreen er Department Manager i afdelingen Self-Service Processes i SDC, hvor samarbejdet med Signicat er funderet. Han fortæller:

”Med Signicat som leverandør har vi gennem flere år kunnet tilbyde pengeinstitutterne en compliant, sikker og omkostningseffektiv signeringsløsning af kundedokumenter. Løsningen hedder SigningOne og muliggør, via integration med de nationale digitale ID’er MitID, BankID og Samleikin, en tryg og sikker dokumentsignering af fx realkreditlån og kreditkortansøgninger for pengeinstitutternes kunder.

Lidt forenklet sagt, så er SigningOne motoren bag det digitale underskriftsrum i bankkundernes net- og mobilbank – en motor, som gør det muligt at indhente dokumenter fra flere udbydere og systemer til digital signering, hvilket gør signeringsprocessen nem, sikker og brugervenlig for både kunderådgiver og kunde. Fuldt digitaliserede løsninger som denne er afgørende for banker, der søger konkurrencedygtige it-løsninger, der problemfrit kan integreres i deres systemer”, fortæller Rasmus Lundgreen.

Et væsentligt element i SDC’s strategiske arbejde er partnerskaber med stærke leverandører, som kan stille tværnordiske løsninger til rådighed for pengeinstitutterne i SDC-fællesskabet. SDC’s åbne kernebankplatform muliggør integration af disse tredjepartsløsninger, hvilket bidrager til mere omkostningseffektiv udvikling og dermed styrket konkurrenceevne hos både SDC og kunderne.

”Signeringsløsningen bag ”SigningOne” er et af de tekniske flagskibe hos Signicat, og vi er rigtig stolte over, at en stærk partner som SDC har valgt at konsolidere signeringer for alle deres pengeinstitutter på tværs af Norden hos os – og dermed er med til at styrke den fortsatte udvikling af vores signeringsplatform. SigningOne håndterer nu årligt tæt på 4 mio. dokumenter via SDC - et antal som stiger støt år for år i takt med, at løsningen vinder større og større indpas blandt pengeinstitutterne i SDC-fællesskabet. Vi er stolte af at bidrage til dette og også af at bringe sikre digitale tjenester tættere på slutbrugerne”, siger Rasmus Kristiansen, Country Manager hos Signicat i Danmark.

Partnerskabet udvides på Digital Identity Summit

SDC's deltagelse i Digital Identity Summit, som Signicat afholder den 11. april i København, styrker samarbejdet mellem parterne. Konferencen har til formål at dykke ned i nye tendenser inden for digital identitet og adressere konsekvenserne af identitetssvindel og misbrug af AI på både organisationer og enkeltpersoner.


Om Signicat

Signicat er en førende, paneuropæisk virksomhed inden for digital identitet med en enestående historik inden for verdens mest avancerede digitale identitetsmarkeder. Grundlagt i 2006, er Signicats mission at bygge teknologi, som gør det muligt for folk at stole på hinanden i en digital verden. Deres digitale identitetsplatform indeholder den mest omfattende pakke identitetsverificerings- og godkendelsessystemer i verden, som alle er nemt tilgængelige via et enkelt integrationspunkt. Platformen understøtter og orkestrerer nemt hele identitetsrejsen, fra autentificering og onboarding til login og samtykke samt indgåelse af juridisk bindende forretningsaftaler. I 2019 blev Signicat erhvervet af den førende europæiske private equity-investor Nordic Capital. I dag har Signicat over 450 dedikerede fagfolk fordelt på 17 europæiske kontorer.

For yderligere information om Signicat, besøg venligst www.signicat.com

Om SDC

SDC er en IT-servicepartner for finanssektoren i Norden. Deres kerneydelser er udvikling og drift af bankapplikationer, og er de eneste på markedet som leverer en fælles nordisk platform tilpasset det enkelte lands nationale lovgivning og sprog. SDC har været på markedet for IT for finans i mere end 60 år og har indgående kendskab og erfaring med drift og udvikling af systemer og løsninger som danner grundlaget for fremtidens bank.

Læs mere om SDC her: www.sdc.dk

For mere information
Rasmus Lundgreen, Department Manager i SDC - Tel.: + 45 24 80 95 45 - Email: ralu@sdc.dk

Rasmus Kristiansen, Country Manager i Signicat - Tel.: + 45 20 87 77 50 - Email: rasmus.kristiansen@signicat.com

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager +34648839894

Welcome to Signicat!

Signicat er en nyskapende, paneuropeisk bedrift innen digital identitet med en unik merittliste i verdens mest avanserte markeder for digital identitet. Bedriften ble grunnlagt i 2006 og har som mål å bygge teknologi som skaper tillit mellom mennesker i en digital verden. Signicat sin digital-identitet-plattform implementerer verdens mest omfattende samling av systemer for identitetsverifisering og -autentisering med enkel tilgang gjennom ett enkelt integreringspunkt. Plattformen støtter og dirigerer sømløst gjennom hele identitetsprosessen, fra gjenkjenning til registrering, via innlogging og innhenting av samtykke og til juridisk bindende avtaler mellom bedrifter – og alt har motstått tidens tann. I 2019 ble Signicat oppkjøpt av Nordic Capital, et ledende europeisk private equity-selskap. I dag består Signicat av over 450 engasjerte fagfolk fordelt over 17 europeiske kontorer.

For mer informasjon om Signicat kan du besøke www.signicat.com

Signicat
Beddingen
7010 Trondheim
Norge
Visit our other newsrooms