Gå videre til innhold
Foto: Rannveig Røstad / Norges Olympiske Museum
Foto: Rannveig Røstad / Norges Olympiske Museum

Pressemelding -

Åpner utstilling om neste OL

Fredag åpner den nye utstillingen PyeongChang 2018 på Norges Olympiske Museum på Lillehammer. Utstillingen forteller om det kommende vinter-OL og arrangørlandet Sør-Korea.

Det er under to måneder til OL starter i PyeongChang. Fredag kommer ambassadør ved Republikken Koreas Ambassade i Norge, Hae-yun Park, til Lillehammer og Norges Olympiske Museum for å åpne museets nye utstilling.

Utstillingen PyeongChang 2018 forteller om Sør-Koreas historie, politikk, kultur og religion. Her kan du blant annet se landets folkedrakter og den store trommen som er viktig i tradisjonell koreansk musikk.

Utstillingen gir også innblikk i vinterens olympiske leker med OL-emblemet, piktogrammene og deltagerantrekket til de norske utøverne. Man kan også ta en titt på den hvite tigeren Soohorang, som er maskoten for dette OL, og svartbjørnen Bandabi, som er maskoten for de paralympiske vinterleker i PyeongChang.

Utstillingen åpner fredag 15. desember kl. 14.00.

Les mer på OL-museets nettsider.

Related links

Emner

Kategorier


Norges Olympiske Museum ligger på Maihaugen i Lillehammer. Museet har som formål å samle, bevare, formidle, dokumentere og drive forskning i materiale fra den olympiske historie, med hovedvekt på norsk olympiske historie og norsk idrettshistorie generelt. OL-museet er interaktivt og moderne, og byr på spennende opplevelser av spektakulære olympiske øyeblikk.

Kontakter

Mari Synnøve Stakston

Mari Synnøve Stakston

Konservator, Norges Olympiske Museum 90 68 53 24

Utvikle mennesker for å skape opplevelser

Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.