Gå videre til innhold
Foto: Tine Poppe (nedlastbart bilde lenger ned)
Foto: Tine Poppe (nedlastbart bilde lenger ned)

Pressemelding -

Maihaugen setter fokus på døden

I forbindelse med årets store utstilling "Døden "på Maihaugen, inviterer museet nå til flere temakvelder og dødskafeer. Torsdag kommer presten Stian Kilde Aarebrot og ateisten Didrik Søderlind for å snakke om tvil, tro og døden.

Dette blir det første av flere arrangementer der museet på Lillehammer ønsker å belyse ulike temaer rundt døden og gjøre det lettere og mer naturlig å snakke om død og begravelse.

Stian Kilde Aarebrot og Didrik Søderlind har skrevet boka "Presten og ateisten", der de gjennom brevskriving blir bedre kjent med hverandre og hva de tror på.

Samtalen med de to på Maihaugen torsdag kveld ledes av journalist og humanetiker Madeleine Cederström.

Etter sommeren vil museet også invitere til dødskaféer,  hvor ulike mennesker kan komme sammen for å snakke sammen om døden. Dette er et konsept som også foregår flere andre steder i verden. 

Utstillingen "Døden" åpnet 18. mars og står til 4. november. Det er en sterk utstilling som inviterer til ettertanke og refleksjon. Målet med utstillingen og arrangementenene er å sette søkelyset på døden, et tema som fortsatt kan være tabu.

Related links

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543

Relatert innhold

Utvikle mennesker for å skape opplevelser

Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.