Nyhet -

Luleå kommun är först ut att dra nytta av Digital Tillsyn från SOSAlarm och Tellu

Luleå kommun är först ut att dra nytta av Digital Tillsyn från SOSAlarm och Tellu.  Fem arbetsdagar efter det att kamerorna anlände så utfördes den första tillsynen av SOSAlarm.

SOSAlarm tillhandahåller larmtjänster på nationell nivå i Sverige och har nu även börjat fokusera på tjänster inom vård och omsorg. Genom samarbetet med Tellu kommer SOSAlarm att öka antalet tjänster som SOSAlarm kan tillhandahålla till sina nuvarande och kommande kunder. Hemtjänsten och Nattpatrullen i Luleå kommun är först ut att dra nytta av att SOSAlarm utför Digital Tillsyn.

I samarbetet med SOSAlarm har vi tillsammans med Luleå också titta på hur hela hanteringen av Digital Tillsyn kan förbättras. Ett exempel på detta är att SOSAlarm använder samma applikation som Nattpatrullen använder vid installation av utrustning, kontroll av funktionalitet, och i utbildning av hur tjänsten fungerar. En förenklad och än säkrare inloggning är också en förbättring som utvecklats och tagits i bruk på kort tid. Ett nära samarbete och utbyte av idéer och förslag till förbättringar mellan kund och leverantör är ett av de ledord Tellu har i sin utvecklingsmetodik. Redan nu finns det ytterligare förslag till hur värdet av tjänsten kan höjas, speciellt för brukaren.

Dagens användning av Digital Tillsyn tillför mervärden i form av ökad trygghet och säkerhet för brukaren. Detta bekräftar Lena Lakso, Enhetschef Trygghetslarm/Nattpatrull i Luleå kommun - "Vi ser e-tillsyn som en trygg och säker insats för våra medborgare som behöver tittas till på natten. De som använder kameror upplever att det är bra att inte bli störda på nätterna och att personal kommer när det behövs.”

Att SOSAlarm utför tillsynen är ett effektivt sätt för Nattpatrullen i Luleå kommun att använda sina egna resurser och kunna fokusera på de brukare som behöver mest hjälp och stöd.

Related links

Emner

  • Forskning

Kategorier

  • helseteknologi
  • velferdsteknologi
  • ehelse
  • digitalt tilsyn
  • digital supervision
  • digital tillsyn

Kontakter

Thomas Andersen

Pressekontakt CFO Chief Financial Officer +47 95130230

Rune Wilhelmsen

Pressekontakt CSO - Salgsdirektør Salg +4790973480

Espen Auseth

Pressekontakt Interim CEO +47 907 57 793