Gå videre til innhold
Trivselprogrammet - Dansa loss med Tobias Karlsson och TL-dans 26!

Nyhet -

Trivselprogrammet - Dansa loss med Tobias Karlsson och TL-dans 26!

Idag är det viktigare än någonsin att ge eleverna rätt förutsättningar att kunna vara fysiskt aktiva under hela skoldagen! Trivselprogrammet använder rasten som utgångspunkt för att främja fysisk aktivitet samtidigt som det ger eleverna verktyg inom ledarskap och inkludering. Trivselprogrammet är ett förebyggande, elevstyrt arbete för skolan där eleverna lyfts som positiva förebilder. Trivselprogrammet är också ett tydligt värdegrundsarbete, där vi strävar efter att eleverna ska se och respektera varandra. Enkla saker som till exempel att våga söka ögonkontakt, säga hej till den man möter eller bjuda in till en aktivitet. Trivselprogrammet är mer än bara ett aktivitetsprogram, det är ett helhetsprogram för en bättre skolmiljö!

Varje termin lanserar Trivselprogrammet en ny TL-dans som skapar mycket engagemang och glädje. Vi är väldigt glada över att kunna berätta om vårt fina samarbete med Tobias Karlsson i skapandet av vår senaste TL-dans! Tobias Karlsson, professionell dansare och föreläsare, som många känner igen från ”Let´s dance”, har koreograferat TL-dans 26 till låten ”Säg mig” med Carola och Zara Larsson. Dansen spelades in av Trivselledare från Skärgårdsstadsskolan i Åkersberga tillsammans med Tobias!

Vi vill inspirera och uppmana alla skolor att dansa mer! Använd dans för att få in mer aktivitet under hela skoldagen; dansa på rasterna, på fritidshemmet, som rörelsepaus på lektionstid, på skolavslutningar eller kanske på föräldramöten! Att dansa är verkligen härligt och alla kan vara med!

”Alla kan göra skillnad på skolan! Ibland kan det handla om väldigt små saker, det kanske låter klyschigt, men ibland kan det faktiskt räcka med ett leende till någon man möter på skolgården, ett leende till någon som behöver det just där och just då och till någon som behöver bli sedd, som kanske har en väldigt, väldigt dålig dag. Ibland kanske det räcker med: - ”Kom och sätt dig här med mig” i matsalen till de som kanske inte alltid har den där självklara platsen i just er matsal. Och en sådan liten, till synes obetydlig handling, tro mig - ibland kan det betyda liv eller död för någon. Det kan betyda att man får en bättre dag eller kanske en bättre vecka och ibland kan det faktiskt förändra liv. Så var snälla mot varandra och kom ihåg att du kan göra skillnad!” (Tobias Karlsson)

Se hela TL-dansen här! https://trivselledare.se/tl-dans
Se Tobias hälsning till alla Trivselledare här: https://trivselledare.se/till-alla-trivselledare


Vill ni starta upp med Trivselledare på er skola? Gå in och anmäl er skola på trivselledare.se

Emner

TRIVSELSPOSTEN
Vestbygata 10 C
2000 Lillestrøm
Norway