Press release -

Med framgång i sikte: Olink omorganiserar för att möta framtida mål

Uppsala, 12 april 2016 - Olink AB har genomgått en formell omorganisation och har sedan 1 april 2016 delat upp verksamheten i två bolag med separata fokusområden – Olink Proteomics och Olink Bioscience.

Olink Proteomics har som huvudsaklig inriktning att fortsätta expansionen av produktlinjen Proseek® Multiplex, en unik proteomik-plattform för analys av proteinbiomarkörer i forskning och mot kliniskt användande. Genom att satsa fullt ut på denna flaggskeppsprodukt kommer Olink Proteomics att kunna erbjuda sina nuvarande och framtida kunder marknadens mest högkvalitativa utbud av multiplexa immunoassays. Därmed vill Olink Proteomics stödja en framtida användning av biomarkörer som diagnostiska verktyg utifrån kliniskt relevanta proteinsignaturer.

VD för Olink Proteomics AB är Lotta Falck

E-post: lotta.falck@olink.com

Hemsida: www.olinkproteomics.com

Telefon 0702-71 01 07

Olink Bioscience avser att utveckla och kommersialisera de många molekylära tekniker som finns i Olinks stora, mångsidiga och växande IP-portfölj inriktad på DNA-, RNA- och proteinanalyser. Ett dedikerat och högkvalificerat forsknings- och utvecklingsteam kommer att arbeta med dessa tekniker. Detta för att fortsätta Olinks framgångsrika tradition att i samarbetet med forskare vid Uppsala universitet uppfinna och tillgängliggöra innovativa verktyg för forskare inom livsvetenskaperna och för molekylär diagnostik.

VD för Olink Bioscience är Peter Åsberg

E-post: peter.asberg@olinkbioscience.com

Hemsida: www.olinkbioscience.com

Telefon 0709-49 17 21

Omorganisationen av Olinks verksamhet syftar till att stärka de båda företagen med dedikerade resurser, för att ge dem optimala förutsättningar att utveckla morgondagens molekylära verktyg inom sina respektive expertisområden.

"I vår mycket snabbt växande Proseekverksamhet speglar delningen av bolaget både en önskan att tillmötesgå och hålla våra kunder främst, samt att ytterligare fördjupa vårt engagemang att utveckla nya värdefulla molekylära verktyg för en mångsidig forskarvärld. Båda dessa verksamheter kan nu bedrivas med total fokus och utan kompromisser, säger Andrea Ballagi, VP Sales & Marketing på Olink Proteomics och Peter Åsberg, VD på Olink Bioscience.

Om du har frågor om omorganisationen så kontakta Magnus Eriksson, Chief Financial Officer, Olink Proteomics:

E-post: magnus.eriksson@olink.com

Telefon 46 18 444 39 70

Produkt- och teknikinformation
Proseek Multiplex är baserad på Proximity Extension Assay (PEA) teknologin som utvecklats av Olink. PEA utnyttjar antikroppar utrustade med unika DNA-molekyler som vid parvis inbindning till sina målprotein ger upphov till produkter som kan läsas av med realtids-PCR. Denna detektionsmetod gör det möjligt att med mycket hög specificitet samtidigt avläsa koncentrationerna av många proteiner i mycket små mängder blodplasma eller liknande. Kombinationen av hög multiplexgrad och hög datakvalitet är två viktiga fördelar som ingen annan immunoassaymetod kan matcha, vilket gör att Proseek Multiplex har enastående förutsättningar att bidra till utvecklingen inom biomarkörforskning. En animering som illustrerar hur teknologin fungerar och vad den används till kan ses på vår YouTube-kanal.

Endast för forskningsbruk. Får ej användas för diagnostiska ändamål.

Både Olink Proteomics och Olink Bioscience har sina huvudkontor i Uppsala.

För mer information, besök www.olink.com.

Olink och Proseek är registrerade varumärken som tillhör Olink AB.

Related links

Topics

  • Medical research

Categories

  • olink bioscience
  • personlig medicin
  • life science
  • individanpassad behandling
  • biomarkörer

Contacts

Gary Franklin

Press contact Marketing Communications Manager Marketing Communications +46 18 444 39 71