Press release -

Olink Bioscience lanserar två nya paneler för human proteinbiomarkörforskning inom kardiovaskulär sjukdom

Uppsala, 6 oktober, 2015 - Olink Bioscience lanserar idag Proseek® Multiplex CVD II96x96 och Proseek Multiplex CVD III96x96, två nya paneler för humana proteinbiomarkörer som riktar sig mot ett brett spektrum av kardiovaskulära sjukdomar (CVD). Dessa paneler ersätter och utökar vår redan mycket framgångsrika Proseek Multiplex CVD I96x96-panel och möjliggör analys av 184 CVD-relaterade biomarkörer, vilket är en fördubbling av vårt panelutbud för studier inom kardiovaskulära sjukdomar. Proseek Multiplex CVD II96x96 och Proseek Multiplex CVD III96x96 kommer att vara viktiga verktyg i sökandet efter nya proteinuttrycksmönster som kan fungera som biomarkörer för att t.ex. bättre förutsäga och prognostisera kardiovaskulära sjukdomar. Dessa produkter är en del av den pågående utvecklingen av nya paneler och kompletterar de befintliga panelerna riktade mot onkologi och inflammatoriska sjukdomar.

Hjärt-kärlsjukdomar är ett växande hälsoproblem och den vanligaste dödsorsaken i världen som varje år kräver massiva medicinska ingrepp. För att vända denna trend krävs, bortsett från en hälsosammare livsstil, förbättrade diagnostiska och prognostiska verktyg. Nya och relevanta proteinbiomarkörer är viktiga komponenter i dessa verktyg och därför en förutsättning för att utveckla bättre och individanpassade behandlingar. Genom att fördubbla antalet CVD-relaterade biomarkörer jämfört med den ursprungliga panelen bör dessa nya produkter ha en väsentlig inverkan på detta område.

"Vi är väldigt glada över möjligheten att erbjuda en utökad och ytterligare förbättrad lösning för identifiering av biomarkörer för kardiovaskulär forskning. Vår första CVD-panel var mycket framgångsrik och satte en hög standard för färdigvaliderade proteinbiomarköranalyser riktade mot hjärt-kärlsjukdomar. Flera intressanta resultat har publicerats med vår första CVD-panel, och många fler publikationer är att vänta. Våra nya paneler kommer att avsevärt förbättra förutsättningarna för kardiovaskulär forskning och göra det möjligt för forskare att utföra mer omfattande studier genom att mäta många fler proteinbiomarkörer samtidigt över ett bredare dynamiskt omfång än vad som tidigare varit möjligt. Vårt mål är att bli det självklara valet av partner för forskare som deltar i proteinbiomarkörstudier och vi hoppas att vi med dessa nya produkter kan bidra till en bättre förståelse för hjärt-kärlsjukdom och bättre och mer individanpassade behandlingar" säger Andrea Ballagi, VP Sales & Marketing på Olink Bioscience.

Proseek Multiplex CVD II96x96 och Proseek Multiplex CVD III96x96 är högeffektiva och multiplexa immunoassays som vardera möjliggör samtidig detektion av 92 CVD-relaterade proteiner i endast 1 mikroliter serum, plasma och många andra biologiska material. För avläsning använder Proseek Multiplex Fluidigms BiomarkTM realtids-PCR-plattform som med hög kapacitet kvantifierar 92 proteiner i 96 prover på endast några timmar. Den höga kapaciteten gör det möjligt att analysera tusentals prover per vecka, vilket dramatiskt ökar sannolikheten för forskare att hitta relevanta proteinbiomarkörer. 

Proseek Multiplex är baserad på Proximity Extension Assay (PEA) teknologin som utvecklats av Olink Bioscience. PEA bygger på antikroppspar utrustade med unika DNA-molekyler som vid inbindning till sitt målprotein kan amplifieras och läsas av med realtids-PCR. Denna dubbla igenkänningsmetod, bidrar till avläsning av många målmolekyler med exceptionellt hög specificitet. Kombinationen av hög multiplexgrad och hög datakvalitet är två viktiga fördelar som ingen annan immunoassaymetod kan matcha, vilket gör att Proseek Multiplex har stora förutsättningar att bidra till utvecklingen inom biomarkörforskning.

Endast för forskningsbruk. Får ej användas för diagnostiska ändamål.

Topics

  • Medical research

Categories

  • immunoassay
  • olink bioscience
  • kardiovaskulära sjukdomar
  • proseek multiplex
  • life science
  • biomarkörer

Genom vårt engagemang för innovation, kvalitet, noggrannhet och öppenhet är vårt mål att producera unika produkter och tjänster för human proteinbiomarkörforskning och- utveckling. Våra banbrytande lösningar för robust och multiplex biomarköranalys hjälper forskare att på ett snabbare och säkrare sätt komma fram till forskningsresultat. Våra Proseek® Multiplex immunoassaypaneler möjliggör snabb, högeffektiv analys med exceptionell kvalitet och minimal förbrukning av värdefulla biologiska prover. Endast 1 mikroliter prov behövs för att analysera 92 biomarkörer samtidigt i 96 prover och genererar mer än 9 000 datapunkter för varje körning. Varje Proseek Multiplex panel är fokuserad på ett visst sjukdomsområde och innehåller 92 validerade och explorativa biomarkörer som har valts ut noga i samarbete med ledande experter på området. Alla analyser är noggrant kvalitetskontrollerade och vår datavalidering är fritt tillgänglig. Kunderna kan välja att köpa Proseek Multiplex kit för att köra analyserna själva, eller låta våra interna experter köra proverna genom vår analysservice.

Olink Bioscience har sitt huvudkontor i Uppsala, Sverige.

För mer information, besök www.olink.com.

Olink och Proseek är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Olink AB.

Kontaktinformation
Andrea Ballagi, MD, PhD, MBA
VP Sales & Marketing
Telefon: + 46-18-444 3970
E-post: info@olink.com

Contacts

Gary Franklin

Press contact Marketing Communications Manager Marketing Communications +46 18 444 39 71