Skip to content
Navzdory přidruženým bezpečnostním rizikům a časté nutnosti použití specializované zdvíhací techniky potřebné k jejich otevírání a výměně, tyto kryty posloužily svému účelu.  Dnes správci mnoha prostorů musí čelit zhoršování strukturální celistvosti
Navzdory přidruženým bezpečnostním rizikům a časté nutnosti použití specializované zdvíhací techniky potřebné k jejich otevírání a výměně, tyto kryty posloužily svému účelu. Dnes správci mnoha prostorů musí čelit zhoršování strukturální celistvosti

Press release -

Britská energetická zařízení se rozhodují pro kompozitní šachtové kryty vyrobené na míru

Navzdory přidruženým bezpečnostním rizikům a časté nutnosti použití specializované zdvíhací techniky potřebné k jejich otevírání a výměně, tyto kryty posloužily svému účelu.

Dnes správci mnoha prostorů musí čelit zhoršování strukturální celistvosti svých železobetonových šachtových krytů, zvyšujícímu se nebezpečí při ruční manipulaci s nimi a tam, kde tyto kryty slouží k přemostění vozovky, i potenciálním omezením vjezdu těžkých vozidel do některých prostorů.

GRP kompozitní materiály: Bezpečné a dlouhodobé řešení

Na mnoha místech se z tohoto důvodu rozhodli pro jejich nahrazené vysoce trvanlivými, ale přitom lehkými šachtovými kryty z kompozitního materiálu GRP, navrženými a dodanými na míru firmou Fibrelite, zejména při přemostěních vozovky, kde se vyžaduje vysoká odolnost vůči zatížení (při typu D400 často až 40 tun) a zároveň frekventovaný přístup.

Díky svému bezkonkurenčnímu poměru pevnosti a hmotnosti je speciálně vyvinutý kompozitní materiál GRP od firmy Fibrelite podstatně lehčí než kov, ale přitom stejně pevný, a rychle se stává akceptovanou a účinnou moderní alternativou oproti tradičně používanému železobetonu. Ve skutečnosti, díky příznivým hmotnostním vlastnostem kompozitního materiálu GRP, z něhož jsou vyrobeny, mají šachtové kryty Fibrelite pouze přibližně třetinovou hmotnost a jeden nebo dva lidé je bezpečně ručně otevřou pomocí ergonomicky navržených zdvíhacích rukojetí. Přirozenou vlastností speciálně vyvinutých kompozitních šachtových krytů od firmy Fibrelite je taktéž jejich odolnost vůči prorezavění, což znamená, že vyžadují minimální údržbu a současně poskytují dlouhodobé řešení.

Fibrelite: Více než 30 leté zkušenosti s kompozitními materiály

Fibrelite, celosvětový lídr ve výrobě a vývoji poklopů a šachtových krytů z GRP, svou odbornost odvozuje od více než 30 let spolupráce na místní úrovni s většinou předních světových ropných společností včetně BP, Esso, Total a mnoha dalšími. Podívejte se na dlažbu obslužného prostoru kterékoli čerpací stanice a můžete se vsadit, že na zemi uvidíte jeden z jejich šachtových krytů. V roce 1980 tato firma ve skutečnosti vyvinula první kompozitní přístupový šachtový kryt na světě pro Esso UK (ExxonMobil), která chtěla vyřešit častá zranění při ruční manipulaci; dnes jsou jejich šachtové kryty žádány v mnoha průmyslových odvětvích po celém světě.

Firma Fibrelite je hrdá na to, že může vyvíjet a vyrábět ve Spojeném království a pro jeho potřeby, specializujíc se na rychlý proces od návrhu až k dodávce.

Od roku 2013 je firma Fibrelite součástí OPW, společnosti sídlící v Doveru, což ji umožňuje nabízet bezprecedentní portfolio doplňkových výrobků, které patří k nejlepším ve své kategorii.

Pro více podrobností o tom, kde všude a k jakým účelům se šachtové kryty Fibrelite využívají, navštivte, prosím, jejich stránku případových studií.

Related links

Topics

Categories


Fibrelite is a global manufacturer of highly-engineered glass reinforced plastic (GRP) composite access covers capable of taking up to 90-tonne loads whilst still being light enough to be lifted by hand and is renowned for its high-quality technical support and service.

Initially developed almost 40 years ago and now industry standard for petrol station forecourts, Fibrelite covers are increasingly specified for both new and retrofit work in a variety of industries in more than 80 countries around the world. To find out more, please visit www.fibrelite.com.

Contacts

Aaron McConkey

Aaron McConkey

Press contact Marketing Manager Marketing + 44 (0) 1756 799 773 LinkedIn

A global leader in fluid handling, management, monitoring and control solutions

​OPW is a global leader in fluid handling, management, monitoring and control solutions for the safe and efficient handling of fluids from the refinery to the commercial and retail points of consumption, including loading systems, rail and transport tank truck equipment, tank gauging, fuel management systems, valves, fittings, underground and above ground storage tank equipment, spill containers, overfill prevention devices, secondary containment sumps and flexible piping, commercial and retail fueling dispensers and electronic POS systems, swivels, breakaways, and nozzles for virtually all fuel types, including LPG, Hydrogen and CNG. OPW also designs and manufactures touch-free and friction car wash systems. OPW has 3,850+ employees with manufacturing operations in North America, Europe, Brazil, China and India and sales around the world.

OPW
Snaygill Industrial Estate Keighley Road, Skipton North Yorkshire
BD23 2QR