Copa America: Expekt spodziewa się awansu faworytów

Tegoroczny turniej Copa America stoi na bardzo wysokim poziomie. Argentyna i Brazylia, czyli dwóch pewniaków do końcowego triumfu, nie bez problemów awansowały do ćwierćfinałów, w których zmierzą się z wymagającymi przeciwnikami. Mimo to bukmacher Expekt wciąż widzi w gigantach południowoamerykańskiej piłki faworytów, dlatego kurs na ich awans do półfinałów oszacował na poziomie 1,63.

„Argentyna i Brazylia trafiły na trudnych przeciwników, ale spodziewamy się, że awansują do półfinałów. Wydaje się nam również, że duża część naszych klientów obstawi ich awans jako zakład wielokrotny, co podniesie kurs do 2,66” - powiedział Press Manager Expekt Dan Vikman .

Z gospodarzem turnieju zmierzy się czwarta drużyna Mundialu w RPA - Urugwaj. Mimo, iż Argentyna wydaje się mieć najmocniejszy skład ze wszystkich uczestników turnieju, to urugwajski kolektyw może okazać się zabójczy dla naszpikowanych gwiazdami Albicelestes. Kurs w Expekt na zwycięstwo Urugwaju jest bardzo atrakcyjny i wynosi 6,25.

Trochę niżej oceniane są szanse Paragwaju, z którym zmierzy się reprezentacja Canarinhos. Drużyna, która w RPA dotarła do ćwierćfinału, w Argentynie nie prezentuje się już tak dobrze, dlatego bukmacher ustalił kurs na zwycięstwo Paragwaju na poziomie 6,50.

Kursy na pary ćwierćfinałowe:
Kolumbia - Peru           1.75  3.35  5.40
Argentyna - Urugwaj     1.63  3.60  6.25