Duńska sztuka przytulności z JYSK

Wiadomość -

Duńska sztuka przytulności z JYSK

JYSK Polska w filmie zrealizowanym wspólnie z Ulą Chincz – znaną jako Ula Pedantula – pokazuje w samym sercu Danii – Kopenhadze, jak wygląda życie w stylu hygge. Jak stworzyć na co dzień poczucie błogości i ciepła? Jaką rolę odgrywają w tym przedmioty, którymi się otaczamy? Ula Pedantula odkrywa tajemnice i praktyczny wymiar hygge z pomocą duńskiego blogera – Allana Thullesena.

Zapraszamy

JYSK od lat już inspiruje do kreowania komfortowych, pięknych wnętrz. Jako firma o mocnym, duńskim rodowodzie, jest ambasadorem designu, jak i idei wywodzących się z kraju, w którym powstała. Nieodłącznym elementem jest tu oczywiście hygge – wyjątkowa filozofia życia i mieszkania.

Duńska idea hygge nie bez powodu zdobyła ogromną popularność na całym świecie, stanowi bowiem idealną odpowiedź na poszukiwanie poczucia szczęścia i komfortu. Jak podkreślają sami Duńczycy, pojęcie hygge jest trudne do konkretnego zdefiniowania. – Dla mieszkańców Danii hygge jest niezwykle naturalne, ale ze względu na swą wielowymiarowość, może być trudne do zrozumienia i przede wszystkim do osiągnięcia dla osób spoza tego kraju – mówi Aleksandra Chalimoniuk, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w JYSK Polska. – JYSK to firma duńska. W pełni rozumiemy „duńskość”, ona po prostu stanowi nasze DNA. Dlatego chcemy ją promować w szerokim zakresie – również poprzez inspirowanie do życia i tworzenia wnętrz w stylu hygge.

Do świata hygge JYSK Polska zaprasza wspólnie z Ulą Pedantulą – dziennikarką, reporterką, specjalistką od wygodnych i stylowych aranżacji. W filmie zrealizowanym w Kopenhadze, Ula Pedantula odkrywa tajemnice i praktyczny wymiar hygge z pomocą duńskiego blogera – Allana Thullesena. Jak stworzyć na co dzień poczucie błogości i ciepła? Jaką rolę odgrywają w tym przedmioty, którymi się otaczamy? W jaki sposób mogą pomóc osiągnąć ten stan relaksu i niespiesznej radości? Jak podkreśla w filmie Rune Jungberg Pedersen – Communications & CSR Director w JYSK, skandynawski design jest prostszy i bardziej funkcjonalny od tego pochodzącego z innych krajów świata, dzięki czemu tak dobrze scala się z ideą prostoty i komfortu hygge.

- Pokazujemy, że za pomocą kolorów, materiałów, tekstur, określonych przedmiotów możemy tworzyć klimat ciepła i przyjemności – mówi Aleksandra Chalimoniuk. – Chcemy umacniać rolę ambasadora duńskiego wzornictwa, poprzez takie działania, które w realny sposób pomogą naszym kreować jeszcze bardziej komfortowe wnętrza, w zgodzie z duchem hygge.

Zobacz jak było na planie zdjęciowym filmu "duńskie hygge".

Tematy

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3400 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.