Dyrektorzy sprzedają, pracownicy wypoczywają

Wiadomość -

Dyrektorzy sprzedają, pracownicy wypoczywają

- To dla nas cenna lekcja i fajne przeżycie - mówi Piotr Padalak, dyrektor generalny JYSK Polska, który w ramach akcji "Store Takeover" (ang. przejęcie sklepu) przez jeden dzień, wspólnie z innymi dyrektorami, zastąpił na stanowisku pracy sprzedawców sklepu JYSK w Galerii Morena, wysłanych przez firmę do Hiszpanii w nagrodę za osiągnięte wyniki i zaangażowanie. W tym samym czasie, w zwycięskim sklepie, od 8 do 20 kwietnia trwa akcja promocyjna, w ramach której oferowane są rabaty aż do 80 proc.

Najnowszy odcinek #JYSKvlog o"przejęciu" sklepu przez dyrekcję.

JYSK Polska prowadzi szeroko zakrojone działania motywacyjne dla pracowników. Wspiera ich też w rozwoju czy realizacji zawodowych zamierzeń. Jedną z form nie tylko motywacji, ale przede wszystkim podziękowania za efektywną pracę, jest akcja "Store Takeover", czyli (tłumacząc z ang.) "przejęcie sklepu", podczas której załoga wybranego sklepu wyjeżdża na atrakcyjny, fundowany przez firmę urlop, a jej miejsce w pracy - na jeden dzień - zajmują top managerowie JYSK Polska.

- Mamy naprawdę bogaty pakiet nagród i premii, jednak akcja Store Takeover to coś zupełnie wyjątkowego - mówi Piotr Padalak, dyrektor generalny JYSK Polska. - Doceniamy pracę i zaangażowanie naszych koleżanek i kolegów pracujących w sklepach, chcemy im podziękować i wyróżnić ich w niecodzienny sposób. Taki, który będzie jak najbardziej atrakcyjny przede wszystkim dla nich. Za takie rozwiązanie uznaliśmy wspólny, zagraniczny wyjazd, a opinie, jakie docierają do nas dowodzą, że był to "strzał w dziesiątkę".

"Przejęcia" sklepu przez managerów nie było w pierwotnych założeniach akcji nagradzającej pracowników, jednak z biegiem czasu taką "podmiankę" zaproponowali sami dyrektorzy.

- Uznaliśmy, że będzie to świetna okazja do bezpośredniego kontaktu z klientami - mówi Poitr Padalak. - Poznanie ich potrzeb, oczekiwań, powodów stojących za wyborem określonych produktów - to wszystko ma kluczowe znaczenie w realizacji naszej misji. Jestem głęboko przekonany, iż takie działania skutecznie pomagają nam tworzyć optymalne rozwiązania do kreowania komfortowych i pięknych przestrzeni mieszkalnych.

Tematy

Tagi

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, sprzedającą „wszystko dla domu”. Sieć założona została przez Larsa Larsena, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Aarhus.

JYSK obejmuje obecnie 2 949 sklepów. Firma prowadzi też sprzedaż on-line.

Sieć zatrudnia ok. 25 600 pracowników w 51 krajach na całym świecie.

JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Roczny obrót JYSK wyniosi 4,1 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. W Polsce JYSK obejmuje 238 sklepów i zatrudnia ponad 2.250 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Kierownik ds. komunikacji i PR PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584
Klaudia Połom