JYSK Polska wyróżniony w konkursie EB Kreator

Wiadomość -

JYSK Polska wyróżniony w konkursie EB Kreator

28 marca 2019 podczas gali w warszawskim Teatrze Capitol ogłoszono wyniki piątej edycji konkursu EB Kreator.JYSK Polska wyróżniony w konkursie EB Kreator za najlepszą kampanię w mediach społecznościowych. Jury konkursu doceniło nasz projekt JYSK PRACA VLOG. Jest to dla nas wielki zaszczyt i motywacja do pracy nad kolejnymi odcinkami.

VLOG to wyjątkowe źródło informacji nt. wydarzeń, akcji, inicjatyw w JYSK Polska. Dynamiczny, wciągający, autentyczny w przekazie. Prosty, wygodny w odbiorze.

Oddajemy w pełni głos pracownikom JYSK Polska. Każdy odcinek ma swojego prowadzącego - niezależnie do stanowiska od Dyrektora Generalnego, po pracowników sklepów - mówi Aleksandra Chalimoniuk, dyrektor PR i Komunikacji w JYSK Polska. Dlaczego? To pracownicy mają najlepszą wiedzę o tym, jak na co dzień działa firma, jakie są jej wartości.

Prowadzący pokazują ważne dla nich wydarzenia, inicjatywy, które współtworzą, akcje społeczne w których aktywnie uczestniczą. Bazując na wartościach JYSK Polska stworzyliśmy vlog, w którym pokazujemy prawdziwe życie firmy. Wszystkie odcinki JYSK PRACA VLOG można oglądać na kanale JYSK Polska na youtube.

Skąd się wziął JYSK? | JYSK PRACA VLOG 5

Co zrobić, żeby dobrze się wyspać | JYSK VLOG 4

Czym jest wolna Wiligia | JYSK VLOG 3

Pomóż nam pomóc innym | JYSK VLOG 2

Ilu pracowników zatrudnia JYSK | JYSK VLOG 1

Celem konkursu organizowanego przez GoldenLine jest promowanie osiągnięć i dobrych praktyk w dziedzinie employer brandingu oraz inspirowanie przedstawicieli biznesu do podejmowania działań wizerunkowych dotyczących marki pracodawcy.

W tej edycji wzięło udział 79 pracodawców, którzy przesłali łącznie 148 zgłoszeń. Do konkursu firmy zgłaszały swoje projekty zrealizowane w 2018 roku w siedmiu kategoriach: Zakładka kariera, Wideo wizerunkowo-rekrutacyjne, Kampania w social media, Akcja rekrutacyjna, Kampania employer branding, Wewnętrzna kampania employer branding oraz Ogłoszenie rekrutacyjne.

W składzie jury, które oceniało projekty i wybrało zwycięzców, znaleźli się Adam Wąsik (Pracownia EB GoldenLine), Szymon Motławski (Pracownia EB GoldenLine), Zyta Machnicka (Lightness), Katarzyna Młynarczyk (Socjomania), Urszula Zając-Pałdyna (HR na obcasach), Marta Pawlak-Dobrzańska (Great Digital) oraz Iwona Grochowska (Nais).

Tematy

Tagi

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, sprzedającą „wszystko dla domu”. Sieć założona została przez Larsa Larsena, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Aarhus.

JYSK obejmuje obecnie 2 949 sklepów. Firma prowadzi też sprzedaż on-line.

Sieć zatrudnia ok. 25 600 pracowników w 51 krajach na całym świecie.

JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Roczny obrót JYSK wyniosi 4,1 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. W Polsce JYSK obejmuje 238 sklepów i zatrudnia ponad 2.250 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Kierownik ds. komunikacji i PR PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584
Klaudia Połom