JYSK wsparł Szpital Uniwersytecki w Bydgoszczy

Wiadomość -

JYSK wsparł Szpital Uniwersytecki w Bydgoszczy

Na prośbę Ochotniczej Straży Pożarnej Trzebcz sieć przekazała wsparcie produktowe dla Szpitala Uniwersyteckiego w Bydgoszczy. Do placówki trafiły, między innymi: koce, kołdry i poduszki.

Akcja została zaaranżowana przez pracowników JYSK, którzy działają społecznie w ramach Stowarzyszenia Splot. Stowarzyszenie kilkukrotnie organizowało zbiórkę w sklepach JYSK, pod hasłem Poduszka dla Maluszka, w efekcie której doposażone były szpitale powiatowe oraz przekazywane prezenty najmłodszym pacjentom w okresie świątecznym.

Angażujemy się lokalnie we wspieranie komfortu najmłodszych pacjentów w różnych placówkach medycznych. Przekazujemy produkty, które chociaż trochę umilą trudny czas leczenia. W okresie świąt Bożego Narodzenia prowadzimy również dedykowaną akcję Poduszka dla Maluszka, przy wsparciu sieci sklepów JYSK w całej Polsce. Dzięki zebranym w sklepach pieniądzom dzieci w wybranych szpitali powiatowych mają radosne święta, a wybrane przez pracowników placówki otrzymują niezbędne artykuły, jak: poduszki, kołdry, koce. W tym roku planujemy po raz kolejny prosić klientów JYSK o wsparcie akcji już w grudniu – mówi Rafał Andreas, kierownik sklepu JYSK w Katowicach oraz organizator akcji.

Sieć sklepów JYSK od początku swojej obecności na polskim rynku angażuje się i lokalnie przekazując produkty placówkom zdrowia. Marka szczególnie angażuje się we wspieranie najmłodszych.

Tematy

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3400 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.