Międzynarodowe spotkanie z dziennikarzami w Kopenhadze, 19.09.2019

Wiadomość -

PR Event z JYSK w Kopenhadze

W czwartek, 19 września gościliśmy ponad 30 dziennikarzy, stylistów i influencerów na evencie w pięknych wnętrzach w centrum Kopenhagi. W evencie wzięli też udział dziennikarze z Polski.

Urządzając mieszkanie w starej kamiennicy w centrum Kopenhagi zaprezentowaliśmy najnowszą kolekcję JYSK. Wszystkie pomieszczenia – hol, jadalnia, kuchnia, pokoj dzienny, sypialnia i łazienka zyskały stylowy wygląd dzięki nowej kolecji jesień –zima JYSK.

Ponad 30 osobowa grupa dziennikarzy, stylistów i influencerów z Danii, Polski, Szwecji, Finlandii relacjonowała spotkanie w social mediach, dokumentując każdy szczegół wystroju mieszkania. Sądząc po reakcjach, zaanagżowaniu i pozytywnych komentarzach wydarzenie zainspirowało i zrobiło na nich bardzo dobre wrażenie.

Na samym początku spotkania duński dziennikarz  Rasmus Bardud zaprezentował swoją najnowszą książkę pt. „ O czym myślimy przed zaśnięciem”. Książka mowi o tym, jak duże znaczenie ma sen. Autor zebrał w niej wywiady ze znanymi w Danii osobistościami, w tym z założycielem firmy JYSK – Larsem Larsenem.

Rikke Blaesild, odpowiedzialna za wybór produktów do kolekcji opowiedziała naszym gościom więcej o tym, jak na co dzień pracujemy z trendami i rozwijamy nasza ofertę. Poza możliwością zobaczenia produktów z bliska, sama prezentacja nt. trendów wyrazie wzbudziła zainteresowanie wszystkich naszych gości, którzy robili zdjęcia i nagrywali relacje.

Gośćmi specjalnymi wydarzenia byli dzienniakrze z Polski, Szwecji, Finlanii.

Tematy

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, która sprzedaje „wszystko dla domu”, założoną przez Larsa Larsena, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Aarhus.

JYSK obejmuje obecnie 2 900 sklepów. Sieć zatrudnia ok. 24 000 pracowników w 51 krajach na całym świecie.
JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Łączny obrót Grupy wynosi 4,7 miliarda Euro, roczny obrót JYSK wyniosi 3,794 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. Sieć dynamicznie się rozwija, każdego roku otwieranych jest kilkanaście nowych placówek. Firma prowadzi też sprzedaż on-line. W Polsce JYSK zatrudnia ponad 2.250 osób.

Kontakty prasowe

Klaudia Połom