Wiadomość -

Program DMT – szkolenia JYSK Polska dla przyszłych Kierowników Regionów

Program DMT (District Manager Trainee) to szkolenie przygotowujące do roli Kierownika Regionalnego. W tym roku po raz pierwszy odbywa się w zorganizowanej formie, skupiając równocześnie wszystkich uczestników na wspólnych zjazdach.

Szkolenia teoretyczne i praktyczne, profesjonalne przygotowanie, doświadczeni prowadzący, najwyższy poziom przekazywanej wiedzy. Program DMT to doskonała okazja do pozyskania szerokiej wiedzy i niezbędnych umiejętności. To przykład programu szkoleniowego rozwijającego kompetencje managerskie u przyszłych Kierowników Regionu. Obejmuje ponad 200 godzin zajęć o różnym charakterze, rozłożonych na 5 zjazdów.

Program jest świetnym cyklem szkoleń, prowadzonym bardzo profesjonalnie. Wszystkim osobom chcącym rozwijać się w JYSK mogę go szczerze zarekomendować – mówi Maciej Tarkowski, jeden z uczestników programu. Maciej jest obecnie Kierownikiem jednego z warszawskich Sklepów, z bogatym 7,5-letnim stażem w JYSK Polska. Pracę zaczynał od stanowiska sprzedawcy. Podkreśla również atuty nowego sposobu organizacji programu. - Poprzez wspólne wyjazdy i szkolenia, czuję się w programie bardzo pewnie, jednocześnie ciesząc się na możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy uczestnikami. Program daje szereg benefitów. Służbowy komputer, który otrzymałem jako uczestnik programu, pomaga mi w profesjonalnym przygotowaniu się do szkoleń.

Program jest realizowany przy współpracy i wsparciu działów Retail, HR, Audytu i wielu innych. Każde szkolenie prowadzą osoby, które specjalizują się w danym temacie - doświadczeni Dyrektorzy Sprzedaży, Kierownicy Regionalni oraz HR Biznes Partnerzy. Wszyscy oni w profesjonalny sposób dzielą się swoimi doświadczeniami i wiedzą z różnych zakresów. – mówi Aleksandra Chalimoniuk, dyrektor Komunikacji i PR JYSK Polska.

Pełnię tu rolę trenera, pewnego rodzaju mentora, a także osoby, która pokazuje, w jaki sposób dobrze przygotować się do roli Kierownika Regionalnego w JYSK Polska – mówi Michał Jasłowski, Dyrektor Sprzedaży Makroregionu 2, biorący czynny udział w treningu uczestników programu. - Program DMT jest unikatowy, gdyż jest oparty na nordyckich materiałach szkoleniowych, przy jednoczesnym dostosowaniu ich do realiów JYSKowych w Polsce.

Program DMT jest ważnym elementem ścieżki kariery w JYSK Polska, dającym możliwość awansu na wymarzone stanowisko. - Warto robić coś więcej w życiu, bo możemy obudzić się za 10 lat i być w tym samym miejscu, w którym jesteśmy teraz. Szanse na rozwój w JYSK są ogromne, trzeba je tylko wykorzystać – podsumowuje Maciej Tarkowski.

Related links

Tematy

Tagi

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, sprzedającą „wszystko dla domu”. Sieć założona została przez Larsa Larsena, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Aarhus.

JYSK obejmuje obecnie 2 949 sklepów. Firma prowadzi też sprzedaż on-line.

Sieć zatrudnia ok. 25 600 pracowników w 51 krajach na całym świecie.

JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Roczny obrót JYSK wyniosi 4,1 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. W Polsce JYSK obejmuje 238 sklepów i zatrudnia ponad 2.250 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Kierownik ds. komunikacji i PR PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584
Klaudia Połom