Smart rekrutacja w JYSK

Wiadomość -

Smart rekrutacja w JYSK

JYSK Polska z platformą SmartRecruiters. Przyjazna, efektywna i nowoczesna rekrutacja. JYSK Polska wprowadził nowoczesne i skuteczne rozwiązanie w procesie rekrutacji. To platforma SmartRecruiters, która ułatwia kandydatom aplikowanie na poszczególne stanowiska oraz pomaga zachować ciągłość
i płynność komunikacji podczas całego procesu pozyskiwania nowych pracowników. Wprowadzona została również wideorekrutacja, dzięki której kandydat będzie mógł odpowiadać na pytania rekrutacyjne w komfortowych dla siebie warunkach.

SmartRecruiters to nowoczesna platforma, która daje możliwość zarządzania całością procesu rekrutacji, usprawnia go i ułatwia. Przynosi wymierne korzyści zarówno kandydatom, jak i rekruterom. – JYSK Polska aktywnie wychodzi naprzeciw aktualnym trendom w wielu obszarach działalności firmy– mówi Lidia Stranz, HR Business Partner w JYSK Polska. Dotyczy to również rynku pracy, na którym bez wątpienia zachodzą istotne zmiany. Rozwój nowoczesnych rozwiązań pozwala nam dostosowywać nasze działania do potrzeb i oczekiwań osób, które chcą złożyć aplikacje. Wprowadzając platformę SmartRecruiters, chcieliśmy przede wszystkim ułatwić zgłoszenie kandydatury do pracy. Dla nas to również istotne wsparcie pozyskiwania talentów.

Platforma SmartRecruiters jest przyjazna dla użytkowników i rekrutera. Kandydaci są automatycznie informowani o przebiegu rekrutacji i kolejnych krokach, mailowo lub poprzez profil. To pozwala na zachowanie aktywnej i sprawnej komunikacji na każdym etapie procesu.

Ciekawą formą jest wprowadzona wideorekrutacja. – W zależności od procesu rekrutacyjnego, stworzyliśmy możliwość wysłania kandydatowi zaproszenia do rekrutacji w formie wideo mówi Lidia Stranz.Jego zadaniem jest odpowiedź na trzy pytania, związane ze stanowiskiem, na które aplikuje. Będzie mógł to zrobić w przyjaznych dla siebie warunkach i dogodnym momencie. To niewątpliwy atut w procesie rekrutacji. Jestem przekonana, że spotka się z bardzo pozytywnym odbiorem wśród kandydatów. Możliwość aplikacji za pomocą wideo przyczyni się również do przyspieszenia procesu.

Platforma jest dostępna na wszystkich urządzeniach, co idealnie odpowiada potrzebom osób aplikujących. Cały proces zgłoszenia kandydatury jest prosty i szybki – łatwo można dołączyć CV czy powiązać swoją aplikację z mediami społecznościowymi. Platforma jest połączona ze stroną kariera.jysk.pl, dzięki czemu od razu można zapoznać się dokładnie z marką JYSK.

Na każdym etapie rekrutacji kandydat będzie miał możliwość wypełnienia ankiety i podzielenia się swoim zdaniem na temat procesu. – Naszym celem jest, by platforma jak najlepiej spełniała oczekiwania osób składających aplikację, by była dla nich pomocna, wygodna, intuicyjna w użytkowaniu – podkreśla Lidia Stranz z JYSK Polska. – Wszystkie opinie będą dla nas niezwykle wartościowe i pomogą nam we wprowadzaniu wszelkich usprawnień. Gorąco zachęcam do korzystania z platformy SmartRecruiter i wierzę, że będzie to znakomity początek nowej zawodowej przygody w JYSK Polska.

Tematy

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Powiązane historie

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3300 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.