JYSK otwiera sklep w Bytowie i zaprasza do bezpiecznych zakupów

Komunikat prasowy -

JYSK otwiera sklep w Bytowie i zaprasza do bezpiecznych zakupów

Płyny dezynfekujące w strefie wejścia do sklepu, płyny dezynfekujące na terenie sklepu, maseczki dla klientów, nadzór ochrony nad liczbą osób robiących zakupy oraz wyszkolony w zakresie procedur bezpieczeństwa personel to elementy przygotowania firmy do przyjęcia klientów w sobotę, w lokalizacji przy ul. Wybickiego 5B.

- Otwieramy sklep realizując wcześniejsze plany rozwojowe. Pomimo trudnej obecnie sytuacji, chcemy zapewnić naszym klientom możliwość dokonywania zakupów w różnych wariantach, w dopuszczalnych obecnie lokalizacjach handlowych. Tak, jak dotychczas, ogromną wagę przywiązujemy do zachowania jak najwyższych standardów czystości. Dbamy o bezpieczeństwo, wdrażamy oficjalne zarządzenia, jak i szukamy własnych rozwiązań – mówi Sylwia Filimon, Kierownik Komunikacji i PR w JYSK Polska – Wszystkie osoby, które podczas otwarcia przyjdą bez maseczki, lub elementy, którymi zakrywają twarz ulegną uszkodzeniu, będą mogły otrzymać jednorazową maseczkę ochronną od obsługi sklepu. Wystarczy, że zgłoszą się do naszych pracowników - dodaje Filimon.

Wśród wdrożonych w sklepie JYSK procedur sanitarnych, znajduje się limit osób mogących w jednym czasie znajdować się w przestrzeni sklepowej. Koordynacją liczby osób wchodzących oraz wychodzących ze sklepu w dniu otwarcia, zajmie się ochrona.

Na podłogach w strefie kas będą widoczne oznaczenia o bezpiecznej odległości 2m, aby klienci zachowywali między sobą odpowiedni dystans. Dodatkowo, stanowisko kasowe zabezpieczą obudowy pleksi.

Na terenie sklepu umieszczone zostaną bezpłatne płyny do dezynfekcji dla klientów. Natomiast wszystkie powierzchnie dotykowe będą regularnie dezynfekowane przez personel sklepu.

Podczas zakupów klienci usłyszą komunikaty głosowe zachęcające do płatności bezgotówkowych oraz do przestrzegania zasad wspierających wzajemne bezpieczeństwo.

Podobnie jak we wszystkich lokalizacjach, tak i w Bytowie pracownicy JYSK będą wyposażeni we wszelkie niezbędne środki ochrony oraz przeszkoleni z zasada higieny i prewencji sanitarnej.

Czas otwarcia nowej lokalizacji JYSK to moment wyjątkowych okazji cenowych. Na klientów będą czekały wysokiej jakości artykuły do sypialni: kołdry, poduszki i materace, ale również wiele innych produktów kojarzonych z domem: meble, pościeli, ręczniki, artykuły dekoracyjne. Wszystkie produkty zaprojektowane według prostych i minimalistycznych cech stylu skandynawskiego.

Sklep JYSK w Bytowie zlokalizowany jest przy ul. Wybickiego 5B. W dniu otwarcia sklep będzie czekał na klientów w godzinach 8.00 – 20.00.

Tematy

Tagi

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, która sprzedaje „wszystko dla domu”, założoną przez Larsa Larsena, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Aarhus.

JYSK obejmuje obecnie 2 900 sklepów. Sieć zatrudnia ok. 24 000 pracowników w 51 krajach na całym świecie.
JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Łączny obrót Grupy wynosi 4,7 miliarda Euro, roczny obrót JYSK wyniosi 3,794 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. Sieć dynamicznie się rozwija, każdego roku otwieranych jest kilkanaście nowych placówek. Firma prowadzi też sprzedaż on-line. W Polsce JYSK zatrudnia ponad 2.250 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3300 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.