JYSK wspiera klientów w zakresie snu i stawia na unikatowy, wewnętrzny program szkoleniowy

Komunikat prasowy -

Akademia Dobrego Snu JYSK, czyli zupełnie nowy, nietypowy, wewnętrzny program szkoleniowy dla wszystkich sprzedawców JYSK Polska. Ta szeroka inicjatywa ma na celu wesprzeć klientów poszukujacych odpowiednich rozwiązań dla siebie w zakresie snu i regeneracji.

Wielkim Badaniu Snu z 2018 roku przeprowadzonym przez JYSK w 19 krajach europejskich, w którym udział wzięło 35 000 osób, prawie co czwarta zapytana osoba odpowiedziała, że źle lub bardzo źle sypia w nocy.

Za mała ilość snu może być powodem, dla którego więcej niż 1 na 10 badanych osób (13,3%) budzi się rano niewyspana, albo jest zmęczona w ciągu dnia. Niedobór snu negatywnie wpływa na samopoczucie, koncentrację oraz zdolność podejmowania decyzji. JYSK jako ekspert w dziedzinie snu chce pomagać klientom zadbać o ich sen, a co za tym idzie o zdrowie i dobre samopoczucie.

- Nie sztuką jest sprzedać najdroższy materac, ale idealnie dobrać go do potrzeb każdego klienta. By tego dokonać, musimy – oprócz posiadania w asortymencie wysokiej jakości materaców, czy kołder – wiedzieć jak najlepiej doradzić naszym klientom, by spełnić ich oczekiwania. – mówi Maciej Pleśnierowicz, Trener w Akademii Snu JYSK.

Program szkoleniowy przeprowadzony jest na niespotykaną do tej pory skalę. 26 najlepszych kierowników i opiekunów działów z każdego regionu Polski wzięło udział w cyklu szkoleń. Następnie wyszkoleni Trenerzy przekazują zdobytą wiedzę dalej, cyklicznie organizując teoretyczne i praktyczne treningi dla pozostałych członków załóg w sklepach.

JYSK szkoląc Trenerów, Ekspertów w kulturze snu zadbał, by zdobyli oni kompleksową wiedzę na temat oferowanych w asortymencie produktów. Wdrażanie rozpoczęło się od wizyty w RECTICEL i Eurofoam producenta materaców sprężynowych i piankowych pod Łodzią oraz John Cotton– zakładach znajdujących się pod Wałbrzychem, produkujących kołdry i poduszki dla wszystkich sklepów JYSK Polska.

Producenci z wieloletnim stażem przekazywali swoją wiedzę pracownikom JYSK koncentrując się na budowie, wykorzystywanych do produkcji surowcach oraz poszczególnych funkcjach produktów dostarczanych do sklepów duńskiej sieci z wyposażeniem wnętrz.

Oprócz teorii szkolenie zawiera część praktyczną, gdzie uczestnicy dzielą się nawzajem swoim doświadczeniem oraz wskazówkami dla innych sprzedawców.

Pierwszy etap Akademii Snu- szkolenie Trenerów zakończył się w lutym 2020.

Do września 2021 roku JYSK Polska planuje przeszkolić wszystkich swoich sprzedawców oraz cyklicznie powtarzać przekazywanie wiedzy nowym pracownikom.

Related links

Tematy

Tagi

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, sprzedającą „wszystko dla domu”. Sieć założona została przez Larsa Larsena, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Aarhus.

JYSK obejmuje obecnie ponad 3 000 sklepów. Firma prowadzi też sprzedaż on-line.

Sieć zatrudnia ok. 26 500 pracowników w 51 krajach na całym świecie.

JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Roczny obrót JYSK wyniosi 4,1 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. W Polsce JYSK obejmuje 238 sklepów i zatrudnia ok 2 400 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Powiązane historie

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3400 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.