Po raz kolejny pobiegliśmy dla tych, którzy nie mogą

Komunikat prasowy -

Po raz kolejny pobiegliśmy dla tych, którzy nie mogą

Reprezentanci Klubu Biegaczy JYSK już po raz 5 wzięli udział w charytatywnym biegu Wings for Life World Run.

Tegoroczna edycja okazała się być wyjątkową. Biegi masowe planowane w 10 miastach w Polsce, z powodu pandemii COVID-19, zostały odwołane. Nie zniechęciło to jednak amatorów biegania z JYSK, którzy 3 maja postanowili wystartować w pojedynkę ze specjalną aplikacją, uciekając przed wirtualnym samochodem, na wybranej przez siebie trasie.

„Sytuacja na świecie zmusiła organizatora biegu do zmiany formuły. Wraz z kolegami z drużyny Klubu Biegaczy JYSK zdecydowaliśmy się wesprzeć tych, dla których co roku odbywa się ten charytatywny bieg.”– mówi Adrian Dróżdż, założyciel Klubu Biegaczy JYSK, kierownik regionalny JYSK Polska

„Wspólnie wybiegaliśmy 162,3 km, dokładając swoją cegiełkę do rozwoju badań nad przerwanym rdzeniem kręgowym. Daleko od siebie, indywidualnie, dbając o swoje bezpieczeństwo pobiegliśmy w jednym celu."  – dodaje.

Mimo panującej, trudnej sytuacji w biegu Wings for Life World Run 2020 pobiegły 77.103 osoby na całym świecie, w 104 krajach.

Ogromnie wierzymy, że za rok będziemy mogli całą drużyną spotkać się na linii startu w Poznaniu i po raz kolejny pobiec dla tych, którzy nie mogą.

Tematy

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, która sprzedaje „wszystko dla domu”. Jej założycielem jest Lars Larsen, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Arhus.

JYSK obejmuje obecnie 2 800 sklepów. Sieć zatrudnia ok. 23 000 pracowników w 52 krajach na całym świecie.
JYSK należy do  Lars Larsen Group, w której skład wchodzą liczne firmy m.in. z branży wnętrzarskiej, sieć restauracji, pole golfolwe. Łączny obrót Grupy wynosi 4,7 miliarda Euro, roczny obrót JYSK wyniosi 3,794 miliarda Euro.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. Sieć dynamicznie się rozwija, każdego roku otwieranych jest kilkanaście nowych placówek. Firma prowadzi też sprzedaż on-line. W Polsce JYSK zatrudnia ponad 2 300 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3300 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.