Pracownicy JYSK wysoko ocenili swoje miejsce pracy

Komunikat prasowy -

Pracownicy JYSK wysoko ocenili swoje miejsce pracy

Tegoroczne badanie satysfakcji z pracy w JYSK przyniosło wysoki poziom zadowolenia, który wyniósł 77 punktów na 100 możliwych. Taki wysoki wynik utrzymuje się od kilku lat, a firma na bieżąco adaptuje się do potrzeb rynku.

Ankietę przeprowadzono w styczniu i lutym bieżącego roku wśród pracowników sklepów JYSK Polska, jak i biura, z których imponujące 99 procent skorzystało ze swojego prawa i obowiązku zabrania głosu.

W skali międzynarodowej JYSK frekwencja wyniosła 97 procent na 30 000 wszystkich pracowników sieci JYSK.

Pracownicy w Polsce bardzo wysoko ocenili także lojalność względem wartości i pracy w firmie – na poziomie 84 punktów na 100, przy średnim wyniku w Polsce 82 punkty.

Jestem ogromnie wdzięczny naszym pracownikom, że zdecydowali się na udział w badaniu i to w tak wysokiej frekwencji. Ich oceny, a także opinie i komentarze są dla nas bardzo ważne, bo dzięki tej wiedzy możemy się ciągle doskonalić i zauważać obszary, w których możemy być jeszcze lepsi – mówi Piotr Padalak, Dyrektor Generalny JYSK Polska

Pracownicy JYSK Polska docenili zakres zadań, możliwości nauki i rozwoju oraz atmosferę w pracy. Pozytywne oceny zyskało również bezpieczeństwo pracy.

Z wynikami ankiety badania będziemy pracować przez kolejne miesiące. Omówimy, opracujemy konkretne plany działań na najbliższe dwa lata, czyli do natępnego badania satysfakcji – dodaje Piotr Padalak.

Wyniki przeprowadzonego badania poprzez wysokie oceny definiują również mocne strony JYSK jako miejsca pracy. Znalazły się wśród nich trzy obszary: silne przywództwo, firma kierująca się wartościami oraz mający sprawczość pracownicy.

W pytaniu o to, na ile pracownicy identyfikują się z wartościami firmy JYSK – tj. kupcem, kolegą i duchem firmy – średni wynik wyniósł 88 na 100. Kiedy pytanie dotyczyło sprawczości – która oznacza, czy pracownik jest obdarzony zaufaniem i może podejmować własne decyzje oraz przejmuje odpowiedzialność za swoje zadania – również średni wynik wyniósł 88 na 100.

JYSK pyta wszystkich pracowników o ich satysfakcję z pracy w Badaniu Satysfakcji Pracowników, przeprowadzanym co dwa lata w każdym kraju, w którym znajdują się sklepy. Badanie wykonała niezależna firma zewnętrzna - Ennova.

Tematy

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.

Obecnie sieć JYSK obejmuje ponad 3300 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.

Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.

JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen. Obroty globalne JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022-23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.

JYSK Polska obejmuje ponad 290 sklepów i zatrudnia około 2 500 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3300 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.