Wysoka satysfakcja z pracy w JYSK

Komunikat prasowy -

Wysoka satysfakcja z pracy w JYSK

Pracownicy JYSK Polska wysoko ocenili swoje miejsce pracy w porównaniu do średnich wyników takich badań na polskim rynku, w tej samej branży. Poziom zadowolenia wyniósł 77 punktów na 100 możliwych. Średnia w Polsce to 69 punktów.

Wysoka była również frekwencja i wyniosła 99 proc. osób zatrudnionych w JYSK Polska. W skali międzynarodowej frekwencja wyniosła 94 procent na 22 000 wszystkich pracowników sieci JYSK.

Pracownicy w Polsce bardzo wysoko ocenili także lojalność względem wartości i pracy w firmie. Jest to wzrost do 84 punktów na 100 względem poprzedniego badania, przy średnim wyniku w Polsce 79 punktów.

Bardzo cieszy tak wysoka frekwencja w tegorocznym badaniu. To dzięki naszym pracownikom możemy zmieniać się wciąż na lepsze i dostosowywać do potrzeb ludzi oraz rynku. Chcemy być pierwszym wyborem dla pracowników w handlu detalicznym, a jeśli mamy obszar, w którym możemy się poprawić, nasi obecni pracownicy najlepiej to wychwycą, tak abyśmy mogli od razu to zweryfikować i wprowadzić zmiany – mówi Piotr Padalak, Dyrektor Generalny JYSK Polska.

We wszystkich ocenianych w ankiecie kategoriach nastąpił wzrost satysfakcji w odniesieniu do wyników poprzedniego badania z 2020 roku. Pracownicy JYSK Polska doceniają możliwości rozwoju, dobre relacje z przełożonym oraz dyrekcją firmy, wysoko cenią atmosferę w pracy. Pozytywnie oceny zyskały również warunki i środowisko pracy.

Z wynikami badania będziemy pracować wspólnie. Dotychczas odbyły się spotkania w zespołach, omówienie, teraz pracujemy nad konkretnymi planami działań na najbliższe dwa lata – dodaje Padalak.

JYSK pyta wszystkich pracowników o ich satysfakcję z pracy w Badaniu Satysfakcji Pracowników, przeprowadzanym co dwa lata w każdym kraju, w którym znajdują się sklepy. Tegoroczne badanie przeprowadzone zostało w styczniu 2022 roku, po raz pierwszy od połączenia JYSK Nordic i DÄNISCHES BETTENLAGER, we wszystkich 28 krajach JYSK (z wyjątkiem krajów franczyzowych). Badanie wykonała niezależna firma zewnętrzna - Ennova.

Tematy

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.

Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3100 sklepów w 50 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.

Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 28 500 pracowników.

JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2020/21 wyniósł 5,255 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 4,4 miliarda euro w tym samym okresie.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.

JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

Obecnie sieć JYSK obejmuje powyżej 3300 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje około 260 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.