Press release -

Plantagons VD Hans Hassle är inledningstalare vid Global Forum for Innovations in Agriculture 2015

Den internationella jordbrukskonferensen “Global Forum for Innovations in Agriculture” (GFIA 2015) hålls i Abu Dhabi mellan den 9 och 11 mars. GFIA är i år värd för den prestigefulla konferensen om klimatsmart jordbruk “Climate Smart Agriculture” som är en uppföljning av FN: s initiativ “The UN Global Alliance for Climate Smart Agriculture” som hölls i New York 2014, samt de separata konferenserna "Edible Cities”, “Food Losses and Waste Initiatives” och “ICT for Sustainable Agriculture”.

Konferensen för samman deltagare från hela värdekedjan - från jordbruksnäringen och den akademiska världen till politiker och investerare. Några av världens mest innovativa företag, som Plantagon och Philips, deltar i GFIA tillsammans med en rad tongivande organisationer som Världsbanken, GEF, FAO - Committee on World Food Security, Clinton Climate Initiative, Rockefeller Foundation och USAID. Som strategisk samarbetspartner till konferensen står Abu Dhabis myndighet för livsmedelskontroll (ADFCA).

Akademiska institutioner som University of Arizona, Wageningen University och MIT medverkar också på konferensen, tillsammans med över 300 akademiker från hela världen som ingår i ADFCAs vetenskapsprogram. 

Hans Hassle, vd för Plantagon International är inledningstalare vid den särskilda konferensen: "Edible Cities” den 10 mars, och han talar på ämnet "Möjligheter och utmaningar för stadsjordbruk för världens växande städer.

− När mer än 70 procent av världens befolkning förväntas bo i städer år 2050, är det viktigt att städerna börjar utveckla sin egen matproduktion för att undvika allvarliga störningar i tillgången på mat i samband med vattenbrist, markförstörelse och klimatförändringar. Genom att medverka i denna särskilt dedikerade konferens under GFIA hoppas vi kunna utforska lösningar som världen kan ta till sig för att överbrygga klyftan och bättre kunna förbereda sig för framtiden, säger Hans Hassle.

Plantagon International kommer också att tala under temat ”Vertical farming: realizing economic feasibility and improving resource efficiencies and sustainability” samt vara ordförande för rundabordssamtalet “Integrating Urban Agriculture systems”.

Tillsammans med innovatörer, forskare och globala organisationer öppnar Plantagon upp dialogen om hur stadens infrastruktur kan integreras mot ett mer energieffektivt, hållbart och socialt engagerade samhälle. Konferensen fungerar som en viktig plattform för att granska de ökade krav som kommer att uppstå i samband med den förväntade befolkningsökningen till nio miljarder människor till år 2050. Mer specifikt kommer de olika experterna, panelerna och samtalen under GFIA att undersöka effekterna av utmaningar – som klimatförändringar, sinande naturresurser och urbanisering – på människors behov av säker och näringsrik mat.

För mer information kontakta:

Claire Lawson, Associate Dir., APCO WW, PR-byrå för GFIA, clawson@apcoworldwide.com, +971 55 400 3235

Carin Balfe Arbman, PR-ansvarig, Plantagon International, carin.balfe-arbman@plantagon.com, + 46-70-633 35 08

För pressbilder och filmer se gärna Plantagons Pressrum

Topics

  • Environment, Energy

Categories

  • hans hassle
  • urban agri summit
  • sweco
  • plantagon
  • matkris
  • matsäkerhet
  • stadsjordbruk
  • strstadsodling
  • storstadsjordbruk
  • food security
  • greenhouse for urban agriculture

Om GFIA - Det årliga globala forumet för innovationer inom jordbruk (GFIA) hålls i huvudstaden i Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi. GFIA, som grundades 2014 – är en tre dagars konferens och två dagars mässa - äger rum den 9-11 mars på Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC). GFIA samlar världens ledande akademiker, tekniker och jordbruksexperter för att diskutera och lyfta fram lösningar på världens pressande matutmaningar. Läs mer om GFIA på www.innovationsinagriculture.com och www.FutureAgriculture.info.

Plantagon International AB - är en global innovationsledare inom vertikalt storstadsjordbruk. Plantagons teknik minimerar behovet av energi, vatten och bekämpningsmedel. Den negativa miljöpåverkan av livsmedelsproduktionen är mycket låg, och eftersom produkterna levereras direkt till konsumenter i staden är transportkostnaderna minimerade. Sedan 2008 har Plantagon tillsammans med SWECO, utvecklat en unik teknologi för vertikal stadsodling. www.plantagon.com

Contacts

Per Östling

Press contact Member of the Board +46707310988

Related content