Blog post -

Over 2000 bileiere har benyttet Sharebox

Bilene våre er mer pålitelige, og de tradisjonelle verkstedbesøkene for rutinemessig service og vedlikehold blir sjeldnere.

Denne trenden kommer til å vokse sterkt etter hvert som flere elektriske kjøretøyer med lang rekkevidde vil bli valgt foran biler med drivstoff.

Med mer pålitelige biler og mindre vedlikehold, vil de tradisjonelle mulighetene for merkeverkstedene og de uavhengige bilverkstedene til å samhandle med kundene bli vesentlig begrenset.

I dag etterspørres en digital kjøpervei med tilhørende servicekonsepter enten bilen er ny eller brukt. Bilbransjen har et stort press på seg for å henge med i det digitale samfunnet som endrer seg i ekspressfart.

Bak kulissene skjer det mye med utvikling, testing og lansering av digitale tjenester for å opprettholde tilgjengelighet for kundene hele døgnet, bygge varige relasjoner og unike konkurransefortrinn.

Så hvordan kan bilverkstedene navigere i dette nye landskapet?

Boomen av elektriske kjøretøyer skaper også mange utfordringer i det uavhengige ettermarkedet av bilverksteder. Bruktbilmarkedet flommer over av godt brukte el-biler av første og andre generasjon med "kort" batterirekkevidde med kjørelengder fra 100.000 - 200.000 km.

Dette bruktmarkedet representerer også en stor mulighet for de uavhengige bilverkstedene til å bli en uunnværlig del av el-bil eieres service- og vedlikeholdsbehov.

Det tradisjonelle bilverkstedet er bygget på styrken i nære kunderelasjoner, med lojale kunder som kommer tilbake igjen og igjen når de har funnet en pålitelig mekaniker som gir eksepsjonell god service til en akseptabel pris.

For å sette den potensielle påliteligheten til el-bilen i perspektiv, kan en standard batteri el-bil inneholder så få som 20 bevegelige deler sammenlignet med en tradisjonell forbrenningsmotor, som vanligvis inneholder over 500. Dette reduserer sjansene for motor feil i el-biler betydelig. Samtidig er understell, bremser og lakk fortsatt utsatt for saltsuppe vinterstid og rustangrep, som også påvirker behovet for vedlikehold på el-bilene på samme måte som alle andre biler.

Sammensatt servicebehov
Selvfølgelig er det ingen som benekter at bilmekanikere står overfor et sammensatt landskap av ny teknologi som krever nye ferdigheter for å betjene og vedlikeholde el-biler. Imidlertid, bilverkstedene er helt avhengige av de riktige verktøyene og må utvikle nødvendige ferdigheter for å betjene de lojale kundene som nå har valgt el-bil. Det er helt avgjørende å kunne skru på alle biltyper ettersom el-bilene nå er helt vanlig på veiene.

Vi kan alle nå spørre om pris og bestille service, EU-kontroll og reparasjoner på nett eller via en app. Her på huset i Sharebox er vi med på digitaliseringen i verkstedbransjen med en attraktiv løsning der bilverkstedene kan leie en Sharebox med inn-/utlevering av biler hele døgnet. Med egen mobiltelefon legger kunden nøkkelen i en FG-godkjent Sharebox, henter ut nøkkel til låne-/leiebil og får verkstedfakturaen tilsendt på mobilen med betaling til Klarna eller Vipps.

Mange kunder opplever stress eller frustrasjon når ting går galt med bilen. Her ligger det en viktig mulighet til å demonstrere eksepsjonell kundeservice der bilverkstedet kan få vist hvor dyktige de er på å løse problemet.

Smart bilhold
Fremtidens suksess ligger i å få innsikt utover vedlikeholdet av bilen. Nemlig ved å forstå kundens kjøreatferd og kjøretøybruk, kan bilbransjen begynne å kommunisere på et mer proaktivt og personlig nivå. For eksempel kan dette bety å tilby kundene regelmessige rapporter og råd om bruk eller skreddersy tilbud, bilbytte, leasingavtaler, EU-kontroll, dekkskift, service, skader og reparasjoner som passer med behov og ønsker.

Det er disse ekstra, digitale kontaktpunktene som vil gi jevn kommunikasjon med kundene og som igjen tilfører verdi med å bidra til og pleie langsiktige forhold mellom aktørene i bilbransjen og oss som bruker i bilen i jobb, privat på fritiden eller som hobby og lidenskap.

Digitaliseringen er i ferd med å snu kundeservice slik vi kjenner den i dag på hodet. Vi kan alle omfavne fremtiden og glede oss til alle de spennende mulighetene som kommer fremover for smart bilhold og meningsfylte kundeforhold hos våre lokale bilforhandlere og verksteder.

Topics

  • Cars and traffic

Categories

  • norge
  • sverige
  • danmark
  • digitalisering
  • klarna
  • norway
  • customer service
  • car keys
  • kundeservice
  • nets
  • bilverksted
  • vipps
  • nøkkelautomat

Contacts

Kjetil Faye Lund

Press contact CMO Marketing and Sales +4790923795

Dan Jørgensen

Press contact Country Manager Australia / Regional Manager Asia Pacific PR - Australia 0433941919

Related content