Press release -

Singapore Airlines skapade ett magiskt julögonblick för sina passagerare

Singapore Airlines ville ge sina passagerare en överraskning och flygbolaget gick helt klart ”all in” när de förvandlade delar av Köpenhamns flygplats till ett juldekorerat paradis. 35 julgranar, 500 julgranskulor och 12 timmar av dekoration imponerade på både vuxna och barn som landade efter en lång resa. Självklart ingick SIA också partnerskap med jultomten som kunde flyga in tack vara SIAs breda linjenätverk.

SIA förvandlade ankomsthallen på Köpenhamns flygplats till ett fantastiskt julparadis för att överraska och ge passagerarna en unik upplevelse. Och även om självaste jultomten var inblandad så var det en tuff utmaning att förvandla flygplatsen.

Först krävdes ett godkännande från både flygplatsen och security lång tid i förväg för att överraskningen och tillträdet till i gaten inte skulle påverka andra ankommande flyg. Sedan fick SIAs jul-team bestående av 20 personer dekorera gaten, den 35 meter långa bryggan mellan flygplanet och gaten, samt området vid bagagebandet – och allt skulle ske under natten med en tidsram på bara 12 timmar.

35 julgranar och 500 specialdesignade julgranskulor krävdes till förvandlingen

Inte mindre än 35 julgranar användes för att dekorera gaten som levererades via airside på en lastbil, varje gran fick bäras en efter en för alla trappor för att sedan placeras på rätt plats. Därefter började teamet dekorera med specialdesignade SIA-kulor, ljusslingor, glitter och litervis med pudersnö.

Även om tiden var knapp blev allt färdigt strax innan flygplanet landade. Men bara några sekunder innan flygplansdörren öppnades blev den 35 meter långa bryggan från flygplanet till gaten färdigdekorerad, och inte för att teamet var försenade utan för att bryggan först fälldes ut när flygplanet närmade sig gaten. När passagerarna steg av flyget blev de oerhört överraskade.

Vid bagageområdet kom jultomten på besök med vackert inslagna julklappar som kom åkandes på bagagebandet tillsammans med resväskorna och paketen innehöll allt som barn kan önska sig som lego, dockor och kläder. Avslutningsvis fick alla barnen både kramas och ställa frågor till jultomten som i vanlig ordning var på strålande humör.

”Det är viktigt att Singapore Airlines passagerare känner sig bortskämda och uppskattade. Många reser med oss flera gånger om året och det här var ett sätt för oss att visa tacksamhet gentemot våra passagerare och visa att vi alltid är villiga att göra det lilla extra för att få glada och nöjda resenärer. Jag är evigt tacksam över att jultomten kunde ta sig tid att flyga med oss till Köpenhamn för göra ett besök och sprida julglädje,” säger Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden.

Även om det var en stressig natt för Singapores Airlines jul-team som förutom att dekorera också skulle köpa och slå in julklappar till alla barn, så var det mödan värt när de såg alla överraskade ansikten och framförallt barnens glada miner när jultomten kom.

Detta hamnade naturligtvis på film och du hittar den här: https://www.youtube.com/watch?v=_T_VgzGQvmE&t=3s

Efter överraskningen för passagerarna hade SIA bara fyra timmar på sig att återställa gaten och bagageområde till en vanlig gate för nästa flygbolag.

Topics

  • Air service

Categories

  • jul
  • köpenhamns flygplats
  • singapore
  • flygbolag
  • airbus a350-900
  • singapore airlines

Related content