Press release -

Singapore Airlines bästa tips för att resa med barn

Rastlösa barn, gnäll, trånga utrymmen och blöjbyten – många föräldrar är oroliga inför långa flygresor med barn. Men med rätt förberedelser blir resan mer bekväm och säker både för familjer och medpassagerare. Singapore Airlines (SIA) och Niklas Kämpargård författare till boken ”Resa med barn” ger sina bästa tips till barnfamiljer som vill resa till drömdestinationerna i det exotiska öst eller down under till Australien eller Nya Zeeland.

Inför en familjeresa är det mycket att tänka på, men en analys som YouGov har genomfört för Singapore Airlines visar att det är två saker som är extra viktiga för barnfamiljer:

  • 57 % prioriterar att få sitta tillsammans
  • 54 % prioriterar att det finns gott om benutrymme och sköna säten.

På tredje plats på barnfamiljernas topplista kommer att flyga utan mellanlandningar eller med korta mellanlandningar.

Planera din resa

För barnfamiljer är det viktigt att planera och boka sin resa i tid för att kunna välja sittplatser och få möjlighet till babysäng. Författaren till boken Resa med barn, Niklas Kämpargård har rest i ett nittiotal länder, varav drygt hälften tillsammans med barn, menar att en stop-over på vägen kan vara bra att planera in.

”Jag förstår att många föräldrar gärna vill komma fram till destinationen så snabbt som möjligt, men jag vill ändå tipsa om att ta en stop-over om det är en lång resa. Både barn och vuxna blir trötta av att sitta många timmar i sträck, även om det finns gott om underhållning. En övernattning gör att flygresan inte blir lika lång och man får möjlighet att komma ikapp med sömn och rutiner, ”säger Niklas Kämpargård, författare till boken ”Resa med barn”.

Ska man åka till t ex. Bali, Nya Zeeland eller Australien vill SIA tipsa om en stop-over i Singapore som erbjuder spännande aktiviteter för hela familjen. Botanic Garden och Singapore Zoo & Night Safari som sägs vara världens bästa zoo är exempel på aktiviteter som hela familjen kan uppskatta. Blir det lång väntetid på Changi Airport finns det gott om aktiviteter för barnen även där, vad sägs om en gratis biograf, fjärilshus och berg- och dalbana.

Mat och dryck är viktigt för både barn och vuxna

Mat och dryck är alltid gratis ombord på Singapore Airlines flygningar och det finns flera goda alternativ att välja mellan. Barnmenyn för barn över 2 år är väldigt uppskattad och måste bokas tillsammans med flygbiljetterna och för barn under två år rekommenderas medhavd barnmat.

Barn kan ibland vara väldigt kräsna så om de har någon favoritdricka eller en nappflaska de föredrar är det en god idé att packa ned i handbagaget för att underlätta att de dricker ordentligt under resan.

Packa handbagaget rätt

När man reser flera timmar med barn gäller det att vara förberedd på att allt kan hända. Se till att du packar med det viktigaste till både dig och barnet som t ex. febernedsättande och Niklas Kämpargård vill även tipsa om nässpray och något att suga på till de allra minsta så minskas risken för lock för öron.

Packa även ner ombyten, leksaker, böcker och spel. Se också till att ha bra hörlurar och uppladdad elektronik så riskerar ni färre sura miner både från barnen och andra passagerare.

Välutbildad flygpersonal hjälper familjer ombord

På SIAs flygningar får familjer alltid stiga ombord först och personalen hjälper gärna till för att minimera stress över säten och att hitta plats till bagage i kabinen. Väl ombord får alla barn en liten leksak som de kan leka med.

Personalen ombord hjälper alltid till så gott de kan och håller alltid ett extra öga på dem som har små barn, de är även specialutbildade för att ta hand om familjer. Under utbildningen får all personal på SIA genomgå en kurs som ger dem bättre förståelse för hur man umgås med föräldrar och barn.

”God service är något vi värdesätter otroligt högt och det är också viktigt att våra passagerare känner tillit till personalen. Därför har vi speciella utbildningar så att personalen ombord lär sig att kommunicera med både stora och små barn – så tveka aldrig att be om hjälp med tillsyn av barnen en stund eller om du behöver tips och råd ombord,” säger Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden.

Det viktigaste är att inte stressa upp sig, försöka ta det lugnt och har du glömt något viktigt så finns exempelvis både blöjor och barnmat ombord på Singapore Airlines flygplan. Och när det minsta barnet har somnat så erbjuder underhållningssystemet ett stort utbud av filmer, serier, spel och musik för alla åldrar, självklart är det helt gratis – och då är det föräldrarnas tur att komma till ro och njuta av den goda maten och underhållningen ombord.

Checklista:

  • -Boka och planera resan i god tid
  • -Packa ett handbagage med necessär, leksaker, snacks, ombyte och andra nödvändigheter till barnen som kan stå under sätet framför dig
  • -Kom i tid till flygplatsen och gaten så kommer ni först ombord med barn och handbagage
  • -Väl ombord – Ta det lugnt, personalen hjälper gärna till och har god förståelse för barnfamiljer
Niklas Kämpargård, Resa med barn: http://www.mimaforlag.se/titel/resa-med-barn/

Här kan du läsa mer om att resa med barn: https://bit.ly/2SbjNwR

Här kan du se de maträtter som Singapore Airlines serverar till barn (rätterna varierar beroende på rutt): https://bit.ly/2qa6ik0

Topics

  • Air service

Categories

  • sydostasien
  • sverige
  • singapore airlines
  • singapore
  • långdistansflygningar
  • langdistanceflyvning
  • airbus a350-900

Related content