Skip to content
Red Bee Media levert de nieuwe generatie NLPO MediaHub

Press release -

Red Bee Media levert de nieuwe generatie NLPO MediaHub

Red Bee Media heeft de aanbesteding verworven om de nieuwe generatie MediaHub, het contributie- en distributieplatform voor de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De NLPO MediaHub maakt het mogelijk om op een gestandaardiseerde manier de radio- en televisiezenders van de lokale omroepen aan te bieden aan de verschillende grote Nederlandse distributeurs en direct naar de consument middels de verschillende online portals. Red Bee levert de MediaHub dienst al sinds 2015 en zal deze nu verder voortzetten met haar Channel Store platform.

Op dit moment maken er al meer dan 80 lokale omroepen gebruik van het platform. De verwachting is dat met de additionele mogelijkheden en het succes van de MediaHub propositie dit aantal in de toekomst alleen maar zal toenemen.

“Voor de nieuwe generatie MediaHub hebben we een zorgvuldige en uitgebreide aanbestedingsprocedure doorlopen. Het uitgangspunt was om te komen tot een aanbod dat het beste aansloot bij de wensen van de sector, en inspeelt op de veranderende mediabehoefte. Na selectie op basis van het dienstenaanbod, prijs-kwaliteit en dienstverlening is de keus op Red Bee gevallen”, zegt Marc Visch directeur-bestuurder van de NLPO. “De Channel Store dienst van Red Bee biedt ons toegang tot een flexibel en modern technisch platform. Daarnaast kunnen we rekenen op een kwalitatief zeer hoogwaardige dienstverlening. Dit is een vervolgstap in de verdere professionalisering door toekomstgerichte distributie van het aanbod van lokale omroepen.”

De nieuwe generatie NLPO MediaHub zal worden geleverd door de Red Bee Channel Store. Dit is het door Red Bee ontwikkelde centrale platform voor het distribueren van live content en het centraal innemen van (live) bronnen middels het wereldwijde eigen netwerk van Red Bee. De Channel Store distribueert op dit moment meer dan 1200 actieve radio- en televisiekanalen en bevat nog eens 10.000 zenders die in een handomdraai kunnen worden geleverd. Door verdere integratie van de Channel Store met het online video platform en andere diensten van Red Bee krijgen omroepen toegang de mogelijkheid om hogere kwaliteit content te distribueren en zijn ook aanvullende diensten zoals compliance recording, uitzending gemist diensten en het editen van content mogelijk.

“We zijn er trots op dat onze dienstverlening door zoveel lokale omroepen goed gewaardeerd wordt en dat we het vertrouwen van de NLPO hebben gekregen om deze dienst nu weer voor lange tijd te mogen doorzetten. Door het gebruik van ons robuuste Channel Store contributie- en distributieplatform nemen wij een stuk technische complexiteit op ons zodat de omroepen zich nog meer kunnen focussen op de inhoud en het succes van de omroep” aldus Thijs Bakx, kersverse directeur van Red Bee.

Related links

Subjects

Categories


Over Red Bee Media

Red Bee Media is een wereldwijd opererend mediabedrijf met het hoofdkantoor in Londen en 2300 media-experts in Europa, het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Noord-Amerika. Elke dag kijken miljoenen mensen over de hele wereld naar televisieprogramma’s die worden voorbereid, beheerd, uitgezonden en gestreamd door medewerkers van Red Bee Media. Het bedrijf stelt de grootste mediamerken, zenders en contentmakers in staat om direct contact te maken met hun publiek, hoe, waar en wanneer dan ook. Dankzij een end-to-end aanbod van managed services biedt Red Bee innovatieve oplossingen in de hele content-deliveryketen: live productie en productie op afstand, managed OTT, distributie, mediamanagement, Access Services, Content Discovery, play-out en postproductie. 

Red Bee – Wowing audiences. By creating what’s next.

Web: www.redbeemedia.com Twitter: @redbeemedia LinkedIn: Red Bee Media

Red Bee, your media services partner for innovation and growth

Red Bee Media is the leading global media services partner for innovation and growth. Every day, millions of people across the globe discover, enjoy and engage with content prepared, managed, broadcast and streamed using Red Bee’s services.

The company empowers some of the world’s strongest media brands, broadcasters and content owners to instantly connect with audiences anywhere at any time.

Headquartered in London, with 2300 media experts in Europe, the Middle East, Asia Pacific and North America, Red Bee provides innovative solutions across the entire content delivery chain including Playout, OTT, Distribution, MCR, Media Management, Access Services, Content Discovery, and Post-Production.