Skip to content
ShortlyFestival lanseras på Red Bee Medias OTT-plattform - Ger filmfestivaler i hela världen möjlighet att nå internationell publik

Press release -

ShortlyFestival lanseras på Red Bee Medias OTT-plattform - Ger filmfestivaler i hela världen möjlighet att nå internationell publik

ShortlyFestival vill bidra till att filmfestivaler över hela världen kan nå ny publik och tjäna pengar på sitt innehåll genom att streama filmer, intervjuer och annat video-innehåll, under och efter festivalen. Den nylanserade tjänsten är byggd på Red Bee Medias OTT-plattform och kommer att erbjuda olika betalningslösningar för att få tillgång till innehållet. Nordic International Film Festival i New York, Rex Animation Festival och Franska Filmfestivalen i Sverige är först ut med att använda ShortlyFestival och Red Bee Medias lösning för att nå ut till en större publik.

Trots att idén till ShortlyFestival föddes före Covid-19, har den globala pandemin tydliggjort värdet av att expandera filmfestivalernas räckvidd till en publik som inte deltar i ett fysiskt evenemang.

– Med hjälp av Red Bee Media och deras OTT-plattform, kan vi erbjuda en professionell streamingtjänst för filmfestivaler av alla storlekar, som vill nå ut med sitt innehåll till en ny och större publik. Vi ser definitivt ett ökat intresse för vårt erbjudande sedan Covid-19 slog till och vi förväntar oss att många festivaler runt om i världen kommer att vilja sprida sina filmer till en internationell digital publik, säger Eva Thunell, VD & Grundare till Shortly och ShortlyFestival.

Tillsammans med Red Bee Media, kan ShortlyFestival erbjuda filmfestivaler ett brett utbud av betalningslösningar för deras innehåll, inklusive “pay-per-view” för enskilda filmer samt dags- och veckopass för ett bredare utbud av innehåll under en festival. Innehållet kan göras tillgängligt antingen genom webbläsare eller dedikerade appar för IOS och Android.

– Att streama video direkt till konsumenter, s.k. D2C streaming, fortsätter att vara en växande trend, med Covid-19 som en accelererande faktor. ShortlyFestival är ett väldigt bra exempel på hur vår OTT-Plattform kan användas för att nå en ny, bredare publik och tjäna pengar på videoinnehåll. Vi ser fram emot att dela vår expertis med ShortlyFestival och deras kunder och på så sätt erbjuda exklusiva filmfestivalupplevelser på distans, säger Steve Russell, Head of OTT & Media Management, Red Bee Media.

Red Bee Medias omfattande OTT-Plattform ger varumärken och rättighetsägare möjligheten att lansera en fullskalig streaming-service, snabbt och enkelt. Plattformen stödjer alla innehållsformat inklusive linjär TV, live, “catch-up” och “on-demand” samt en full serie betalningslösningar (annonsbaserat, prenumerationer, “pay-per-view”, kuponger etc.). Tjänsten kan integreras sömlöst med många andra av Red Bee Medias tjänster så som metadata, automatiska undertexter och avancerad funktionalitet för Digital Rights Management (DRM) och geo-blocking.

ShortlyFestival skapades av grundarna till kortfilmstjänsten Shortly, där filmskapare kan dela sina filmer gratis på http://shortly.film. Alla festivaler som ShortlyFestival samarbetar med kommer att vara tillgängliga på https://shortly.film/festival/.

Related links

Subjects

Tags


Om Red Bee Media

Red Bee Media är ett ledande globalt tjänstebolag inom TV- och mediebranschen, med huvudkontor i London och 2300 medieexperter i Europa, Mellanöstern, Asien, Oceanien och Nordamerika. Varje dag nås miljontals människor över hela världen av innehåll i TV-kanaler och streaming-erbjudanden som förädlas, hanteras och distribueras via Red Bee Medias tjänster. Företaget ger några av världens starkaste medievarumärken, TV-bolag och rättighetsägare möjligheten att nå ut till publiker, fans och konsumenter över hela världen, dygnet runt och på alla typer av plattformar. Genom ett heltäckande erbjudande av tjänster, tillhandahåller Red Bee Media innovativa lösningar över mediebranschens hela distributionskedja – inklusive Live & Remote Production, Managed OTT, Distribution, Media Management, Access Services, Content Discovery, Playout och Post-Production. Red Bee Media ägs till 100 procent av Ericsson. Red Bee – Wowing audiences. By creating what’s next.

Web: www.redbeemedia.com Twitter:@redbeemedia LinkedIn: Red Bee Media

Press contacts

Jesper Wendel

Jesper Wendel

Press contact Head of Communications Communications & PR +33786631921

Related content

Related stories