Skip to content
Redpill Linpro stärker Nordic Choice Hotels digitala kundupplevelse

Press release -

Redpill Linpro stärker Nordic Choice Hotels digitala kundupplevelse

Den digitala samhällsbyggaren och open source-specialisten Redpill Linpro har inlett ett samarbete med en av Nordens största hotellkedjor Nordic Choice Hotels. Uppdraget består i huvudsak att ansvara för och genomföra integrationsarbete kopplat till att hotellkedjan byter hotellsystem. Målsättningen med integrationsarbetet är att skapa en ännu bättre gästupplevelse på Nordic Choices samtliga 209 hotell.

”På Nordic Choice är vi mycket fokuserade på att ge våra gäster bästa möjliga service, i detta arbete är det digitala bemötandet en central del. Redpill Linpros arbete med att skapa kopplingar till alla våra interna system och externa partners spelar en avgörande roll för att vi ska kunna leva upp till våra höga serviceåtaganden. Arbetet är även viktigt för att vi ska kunna erbjuda ännu bättre kundservice och ett bredare kunderbjudande i framtiden,”, säger Linda Arvidsson Dahlman, Head of architecture and information på Nordic Choice Hotels.

Målsättningen är att alla, fler än 100, integrationer ska vara färdiga att rullas ut under våren 2023. Dessa inkluderar integrationer mellan hotellsystemet till interna system som exempelvis kundvård, ekonomistyrning och personalplanering, samt integrationer till externa tjänster som exempelvis hotellbokningssajter och lokala serviceföretag på respektive hotelldestination.

”Projektet att byta hotellsystem och samtidigt få till alla integrationer är mycket komplext då det är både hjärtat och hjärnan i styrningen av hotellet som byts samtidigt. Men arbetet är viktigt för att ge förutsättning för alla våra medarbetare att skapa den bästa möjliga hotellupplevelsen, ” fortsätter Linda Arvidsson Dahlman.

Arbetet leds av Redpill Linpros team inom API och integration. Teamet har gedigen erfarenhet av integrationsplattformen från Mulesoft som är Nordic Choice Hotels plattform för integration.

”Det är mycket motiverande att arbeta med en uppdragsgivare som Nordic Choice Hotels som verkligen ser affärsvärdet av integration. I hotellkedjans fall handlar det om att maximera användningen av data för att skapa en ännu starkare och bättre kundupplevelse,” säger Björn Romfelt, regionchef för Redpill Linpro i Stockholm.

Om Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med över 200 hotell i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection samt 39 fristående hotell och longstaybolaget Strawberry Living. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Topics

Categories


Redpill Linpro, den digitala samhällsbyggaren och open source-specialisten bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom att hjälpa företag öka sin konkurrenskraft och göra digitala tjänster bättre för fler. Genom open source, djup teknisk kompetens och bred erfarenhet från både privat och offentlig sektor hjälper bolaget sina kunder att digitaliseras och maximera värdet av data. Redpill Linpro levererar alla delar inom digital innovation, från analys, design och utveckling till integration, användargränssnitt och drift. Företaget har närmare 300 anställda på kontor i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Linköping samt i Köpenhamn, Århus och Oslo. Mer information, besök https://www.redpill-linpro.com/.

Contacts

Björn Romfelt

Björn Romfelt

Region Manager Stockholm +46 70 962 71 15 Contact Björn

Open Source specialist and digital societies builder

Redpill Linpro delivers all aspects of digital innovation, from analysis, design and development to integration, user experience and operation.

Redpill Linpro AB
Wallingatan 33
111 24 Stockholm
Sweden