Press release -

Rototilt lisää vauhtia – päivittää suurimman rototilttinsä

Norjan Vei og Anlegg 2022 -messuilla Rototilt esittelee ensimmäistä kertaa uusimman rototiltti-innovaationsa – RC9 on vankka rototiltti jopa 43 tonnin kaivukoneisiin.

”RC9 tuo rototiltin tarjoamat edut yhä useampien käyttäjien ulottuville myös suurten koneiden osalta”, sanoo Rototiltin myynti- ja markkinointijohtaja Per Väppling.

Ruotsin Vindelnissä toimivalla rototilttejä valmistavalla Rototiltilla on tytäryhtiöt kaikkiaan 7 maassa. Vei og Anlegg 2022 -messuilla Norjassa se esittelee ensimmäistä kertaa teknisen kehitystyönsä uusimman tuloksen, 32-43 tonnin kaivukoneille suunnitellun RC9-rototiltin. Sen avulla suurten koneiden käyttäjät voivat vaihdella kaivantojen tekemisen ja enemmän tarkkuutta vaativien töiden välillä ja vähentää kuhunkin tehtävään tarvittavien koneiden ja lisälaitteiden määrää.

"Haluamme parantaa kaivukoneen käyttäjän arkea ja tuoda RC9:n avulla rototiltin tarjoamat hyödyt entistä useampien käyttäjien ulottuville myös suurempien kaivukoneiden osalta. Tuotekehitystiimimme on onnistunut lisäämään tuotteeseen vielä enemmän uusia ominaisuuksia, jotka entisestään parantavat koneen ajettavuutta ja joustavuutta loppukäyttäjille", myynti- ja markkinointijohtaja Per Väppling sanoo.

Uusi rototiltti on toistaiseksi tehokkain, jonka Rototilt on valmistanut. Se on suunniteltu murtovoimaltaan enintään 280 kN kaivukoneisiin. Uuden painekompensoidun hydrauliikan ansiosta rototiltin eri toiminnot ovat toisistaan riippumattomia. Siksi kuljettaja voi käyttää kallistusta ja kiertoa itsenäisesti yhtä aikaa. Tuotepäällikkö Sven-Roger Ekströmin mukaan lanseeraus voitiin tehdä vasta, kun tämä ratkaisu oli saatu käyttövalmiiksi ja testattu.

"Suurempia kaivukoneita käytetään entistä raskaammissa tehtävissä, minkä vuoksi meidän on ollut tärkeää käyttää paljon aikaa turvallisuuden, tarkkuuden ja hallittavuuden varmistamiseksi. Tavoitteena on ollut kallistus- ja kiertotoimintojen optimaalinen yhteentoimivuus paremman ja sujuvamman ajokokemuksen sekä täydellisen hallinnan mahdollistamiseksi koneen kuljettajalle. Halusimme ennen lanseerausta kehittää tämän ratkaisun täydelliseksi ja ilman kompromisseja", Ekström sanoo.

"Lisää uutuuksia on tulossa"

Väpplingin mukaan RC9 ei ole tulevan vuoden ainoa uutuus, ja myös tulevissa lanseerauksissa keskitytään ohjattavuuden lisäämiseen.

"RC9 käynnistää meille, kumppaneillemme ja varsinkin loppukäyttäjille kiinnostavan vuoden. Se merkitsee myös alkua uudelle tuoteperheelle, joka luovuttaa hallinnan koneen käyttäjälle. Siinä RC9 on lajinsa ensimmäinen. On erityisen ilahduttavaa, että voimme tavata jälleen messuilla ja tapahtumissa, joiden yhteydessä kävijät näkevät RC9: n ensimmäistä kertaa. Ensimmäisenä vuorossa on Vei og Anlegg ja sen jälkeen Svenska Maskinmässan. Syksyllä Bauman yhteydessä on odotettavissa lisää uutuuksia”, Väppling sanoo lopuksi.

Topics

  • Contract issues, machines

Categories

  • rototilt
  • tiltrotator

Rototilt® is one of the leading supplier of tiltrotator systems, tools and attachments for excavators. With Rototilt® products we break new ground for construction machines by converting excavators to full-fledged tool carriers. Through a global service network, we offer a unique combination of technical expertise, quality, capacity and understanding of the customer’s business. Our main office and factory is situated in Vindeln, Sweden and we have daughter companies in Europe and North America. The family owned company goes back to 1950’s. Our customers are found around the world and we strive to ensure that they experience professionalism, precision commitment and added value in their contact with us.

More information is available at rototilt.com.


Contacts

Jukka Hautala

Maajohtaja / Country Manager Rototilt OY +358 50 330 20 83