3000 rukovodioca prodavnica iz JYSKa će pomoći kod zapošljavanja 2000 budućih kolega

Press release -

JYSK je krenuo u najveću globalnu kampanju kojom zapošljava nove rukovodioce prodavnica.

U februaru 2021. JYSK je dostigao cilj od 3000 prodavnica širom sveta. Kako bi to proslavio i nastavio ostvarivati put ka novom cilju od 5000 prodavnica, kreće u dosad najveću kampanju za zapošljavanje.

I u Srbiji JYSK traži nove kolege i trenutno posluje sa 39 prodavnica, a uskoro je u planu otvaranje još 4 nove.

Kampanja će se komunicirati interno i eksterno putem medijskih kanala kao što su LinkedIn, Facebook, Instagram i YouTube sa oglasima, video snimcima i kvizom, a sve pod sloganom „Da li želite da se pridružite našem timu od 3000 rukovodioca prodavnica?“

Rukovodioci prodavnica su ponosni na to što su učestvovali u kampanji, a na pitanje šta bi poručili novim budućim kolegama, Petar Kovačević, rukovodilac prodavnice iz Novog Sada je poručio „Donesi predanost, čekaju te mogućnosti! I to je u JYSKu zaista tako. Trud se prepoznaje i nagrađuje i moj put u JYSKu je jedan od takvih primera.“

Veliko istraživanje sprovedeno među rukovodiocima prodavnica

Ko su najbolji primeri na koje treba da se ugledate ako razmišljate o promeni posla ili novom radnom mestu? Naravno, oni koje već rade na sličnim poslovima, u vama poželjnoj kompaniji i koji su uspešni u svom poslu.

Odgovore na baš takva pitanja dalo je međunarodno istraživanje sprovedeno krajem 2020. god. među 3000 rukovodioca JYSK prodavnica, koje je poslužilo kao podloga za osmišljavanje koncepta kampanje. U Srbiji je u istraživanju učestvovalo 28 rukovodioca prodavnica koji već upravljaju svojim timom. Ovo jedinstveno istraživanje pomoglo je JYSKu da sazna još više o tome koje se osobine i hobiji podudaraju sa osobinama tipičnog rukovodioca prodavnice u JYSKu kako bi privukli najbolje kandidate koji će se pridružiti velikoj JYSK porodici u ostvarivanju novog plana ekspanzije od 5000 prodavnica.

„Rezultati sprovedenog istraživanja naučili su nas nešto novo o rukovodiocima prodavnica, njihovim hobijima i interesima i postavili su čvrste temelje za kampanju koja će, verujem, privući mnogo kvalitetnih kandidata i novih kolega.“ izjavila je Jadranka Čulo Petrovčić, Rukovodilac ljudskih potencijala u JYSKu Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Neke od zanimljivosti o rukovodiocima prodavnica u JYSKu:

• Prirodan vođa je, vođen rezultatima, pozitivan, odlučan, uverljiv i spreman na rizik.
  • Rukovodilac prodavnice u JYSKu u proseku ima 29 godina i 14 godina obrazovanja.
  • 90% rukovodioca održava kondiciju i živi aktivno.
  • 86% rukovodioca je zainteresovano za kuvanje.
  • 63% svih rukovodioca prodavnica u JYSKu ima partnera sa kojim živi u zajedničkom domaćinstvu.
  • 93% rukovodioca zanima uređenje interijera

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korenima koji prodaje sve za dom. Prva prodavnica je otvorena u Danskoj 1979.godine, a danas JYSK ima preko 3,000 prodavnica i 26,500 zaposlenih u 51 državi. U Nemačkoj prodavnice se zovu Dänisches Bettenlager - u ostatku sveta JYSK. JYSK je u vlasništvu porodice koja stoji iza Lars Larsen grupacije, koja poseduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4.8 milijardi EUR. JYSKov promet iznosi 4,1 milijarde EUR.

Zvjezdana Novak

Press contact Communications Manager +385997368570

O kompaniji JYSK

JYSK je međunarodni skandinavski maloprodajni lanac za opremanje interijera i eksterijera.

Sa više od 3400 prodavnica i online prodavnica u 48 zemalja širom sveta JYSK uvek ima odličnu ponudu za svakoga i nudi stručnu uslugu, bez obzira na način kupovine.

Osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio je prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine. Danas JYSK ima 31.000 zaposlenih.

JYSK je deo grupacije Lars Larsen Group u porodičnom vlasništvu sa ukupnim prometom od 5,9 milijardi evra u finansijskoj godini 2021/22 dok je JYSK u finansijskoj godini 2022./23. ostvario promet od 5,2 milijardi evra.