Skip to content
JYSK za moj zeleni grad: Obnovljen košarkaški teren i školsko dvorište u Zaječaru

Press release -

JYSK za moj zeleni grad: Obnovljen košarkaški teren i školsko dvorište u Zaječaru

Deca u Ekonomsko-trgovinskoj školi zaigraće na novom košarkaškom terenu

Ekonomsko-trgovinska škola u Zaječaru svečano je otvorila renovirani košarkaški teren zahvaljujući inicijativi zaposlenih u kompaniji JYSK. Pored donacija takmičarskih lopti, rekonstrukcija je obuhvatala i postavljanje modernih košarkaških tabli, obnovu tribina, instalaciju novih kanti za smeće i postavljanje suncobrana na terenu. Tog istog dana, đaci ove škole, zajedno sa svojim nastavnicima i predstavnicima kompanije JYSK, obogatili su i školsko dvorište sadnjom prelepih tuja i vrba.





Akcija uređenja terena, kao i donacija sadnica, deo je sveobuhvatnog projekta "JYSK za moj zeleni grad", koji ima za cilj podizanje ekološke svesti, podsticanje zdravih navika i unapređenje kvaliteta života kako među đacima, tako i među svim građanima.

Ovaj teren nosi dugu tradiciju još od 1987. godine, kada je organizovan prvi LEBaskošarkaški turnir koji se do danas održava. Pored negovanja bogatog nasleđa škole, ovom akcijom deca se usmeravaju na zdrav život uz sport i boravak na otvorenom, a svima koji koriste ovo igralište poručuje se da nastave bavljenje sportom.


„Ponosni smo što smo kao zaposleni u prodavnici u Zaječaru uz pomoć projekta "JYSK za moj zeleni grad" mogli da damo mali, ali značajan doprinos u gradu u kojem i sami živimo i radimo. Drago nam je da možemo da promovišemo sport, zdrav život i značaj zelenila, ali i da decu podstaknemo na brigu o životnoj sredini i druženje. Ovim projektom u Zaječaru nastavljamo niz uspešnih projekata koje JYSK sprovodi širom Srbije“ - izjavila je Milena Vitanović, store manadžerka JYSK prodavnice u Zaječaru.

Deci su takođe uručene i lopte, kao i suncobrani, kako bi njihovi turniri bili upotpunjeni. Iako je teren namenjen srednjoškolcima, biće otvoren za sve građane koji žele da provode vreme na otvorenom i grade košarkaške snove.

Predstavnik košarkaškog kluba „Mladost“ Zaječar uputio je veliku zahvalnost zaposlenima kompanije JYSK i važnu poruku mladima.

„Veoma mi je drago da je JYSK u akciji "JYSK za moj zeleni grad" izabrao Zaječar i naš klub. Lepo je videti puno dece koja učestvuju u akcijama gde se potencira na sređivanju, čišćenju i uređivanju parkova i igrališta. Prekopotrebno je probuditi svest kod omladine da čuvaju našu zelenu planetu“ - rekao je Milan Veljković ispred KK "Mladost 019" Zaječar.




Novouređeni teren će postati ne samo mesto sportskih nadmetanja već i inspiracija za buduće generacije, podsećajući ih na važnost aktivnog života i brige o životnoj sredini. Ovim uspešnim primerom saradnje, JYSK planira nastavak sličnih akcija širom Srbije, podstičući zajednice da se aktivno uključe, a kako bi pokazao koliko ceni ovakve inicijative i trud svojih zaposlenih, svi uključeni u projekat nagrađeni su i dodatnim slobodnim danom.

Topics


JYSK je međunarodni skandinavski maloprodajni lanac za opremanje interijera i eksterijera.

Sa više od 3300 prodavnica i online prodavnica u 48 zemalja širom sveta JYSK uvek ima odličnu ponudu za svakoga i nudi stručnu uslugu, bez obzira na način kupovine.

Osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio je prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine. Danas JYSK ima 30.000 zaposlenih.

JYSK je deo grupacije Lars Larsen Group u porodičnom vlasništvu sa ukupnim prometom od 5,869 milijardi evra u finansijskoj godini 2021/22 dok je JYSK u finansijskoj godini 2022./23. ostvario promet od 5,2 milijardi evra.

Contacts

Zvjezdana Novak

Zvjezdana Novak

Press contact Communications Manager +385997368570

O kompaniji JYSK

JYSK je međunarodni skandinavski maloprodajni lanac za opremanje interijera i eksterijera.

Sa više od 3300 prodavnica i online prodavnica u 48 zemalja širom sveta JYSK uvek ima odličnu ponudu za svakoga i nudi stručnu uslugu, bez obzira na način kupovine.

Osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio je prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine. Danas JYSK ima 31.000 zaposlenih.

JYSK je deo grupacije Lars Larsen Group u porodičnom vlasništvu sa ukupnim prometom od 5,9 milijardi evra u finansijskoj godini 2021/22 dok je JYSK u finansijskoj godini 2022./23. ostvario promet od 5,2 milijardi evra.