Press release -

Kompanija Sony unapređuje seriju objektiva punog formata predstavljanjem laganog 35mm F1.8 Prime objektiva

Kompanija Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata – FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog ugla i velikog otvora blende, model SEL35F18F.

Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata, velikog otvora blende pruža mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. Novi objektiv omogućava izvanredan kvalitet fotografije od ugla do ugla sa maksimalnim otvorom blende F1,8, a njegov tihi autofokus i opcija preciznog praćenja čine ga odličnim izborom za fotografisanje, kao i za snimanje filmova. Njegova mala veličina znači da je podjednako pogodan za senzore formata APS-C, kao i za senzore punog formata, nudeći ekvivalentnu žižnu daljinu od 52,5 mm koja je savršena za snimke, portrete i još mnogo toga.

Performanse proizvoda:

Visoka rezolucija i veliki otvor blende punog formata u kompaktnom i laganom objektivu

  • Sa maksimalnim otovorom blende od F1,8, težine samo 280 grama i dimenzija 65,6 mm u prečniku, a dužine 73,0 mm, ovaj objektiv postavlja novi standard za prenosivost.
  • Pametna optička konstrukcija uključuje asferični element za suzbijanje aberacije i visoku rezoluciju u čitavom rasponu kadra fotografije. Kružni otvor sa 9 krilaca omogućava prelep bokeh efekat.
  • Minimalna distanca fokusiranja od 0,22 m i maksimalno uvećanje od 0,24x olakšavaju fotografisanje u krupnom planu.
  • Raznovrsna kontrola i rukovanje u širokom rasponu potreba fotografisanja
  • Pogodno postavljeno, prilagodljivo dugme za zadržavanje fokusa i prekidač režima fokusa za privremeno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja.
  • Ručno fokusiranje sa linearnim odzivom omogućava bolju kontrolu prilikom ručnog fokusiranja.
  • Dizajn otporan na prašinu i vlagu doprinosi prilagodljivosti i pouzdanosti ovog novog objektiva i izaziva osećaj poverenja kod korisnika.
  • Tihi autofokus sa odličnom opcijom praćenja za fotografije i filmove
  • Brz, precizan i tih AF sistem drajvera linearnog motora pruža precizno fokusiranje i za fotografije i za filmove u kojima „klimanje“ zahteva delikatnu kontinuiranu kontrolu fokusa.
  • „Prime objektiv od 35 mm koriste mnogi fotografi, jer njegova prilagodljivost znači da je to pravi izbor za toliko različitih vrsta snimaka“, ističe Jan Salmon Legegner (Yann Salmon-Legagneur), direktor Odeljenja za marketing proizvoda za digitalno snimanje kompanije Sony Europe. „Naš novi 35mm FE objektiv objedinjuje briljantnu oštrinu od ugla do ugla i veoma lagan dizajn i sigurni smo da će se svideti mnogim fotografima i snimateljima“, dodaje Legegner.

    Cena i dostupnost

    FE 35mm F1.8 objektiv biće dostupan u Evropi od avgusta 2019. godine, po ceni od oko 700 evra.

    Video o novom objektivu FE 35mm F1.8 možete pogledati putem linka: https://youtu.be/5DCL7tYmEnE .

    Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima kompanije Sony, mogu se naći na www.sony.rs . Evropski centar za fotografije kompanije Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, konkursima i ažuriranoj listi događaja kompanije Sony u svakoj zemlji.

    Categories

    • digital imaging
    • about sony

    Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/