Gå direkt till innehåll
YSTAD HAVNS NYE FÆRGEPLADSER ER NU INDVIET

Pressmeddelande -

YSTAD HAVNS NYE FÆRGEPLADSER ER NU INDVIET

Ystad Havns nye færgepladser, som har øget havnens kapacitet betydeligt, blev mandag indviet af Ystads borgmester Paula Nilsson (M) og Carl Johan Sonesson (M), formand for Region Skåne, som hver især kørte en slæbebådsfører i land fra Polferries' Ro-Pax-skib M/S Mazovia foran omkring 100 gæster, hovedsageligt politikere og repræsentanter fra det lokale erhvervsliv.

”Ystad Havn er allerede en af Sveriges største færgehavne. Med denne udvidelse har vi fremtidssikret den. Nu vil færgerne, der forbinder Sverige med Bornholm, Tyskland og Polen, kunne sejle endnu mere fleksibelt. Vi kan håndtere større mængder gods og dermed fortsat bidrage til den bæredygtige omstilling, idet vi gør det muligt at omdirigere gods, der ellers ville være gået ad landevej, til søtransport. Og vi kan rumme de større passagerfærger, som flere og flere rederier vælger at investere i," siger Björn Boström, administrerende direktør i Ystad Havn.

For at understrege dette ankom Viking Lines M/S Viking Cinderella, som var sejlet til Ystad fra Stockholm, midt under åbningsceremonien, hvilket gav dagen en ekstra festlig stemning.

Indvielsestalerne fremhævede havnens betydning for Ystad Kommune, men også i et bredere perspektiv.

”Ved at udvide havnen har vi sikret Ystads fremtid som et knudepunkt i Østersøen med stigende betydning, vores fremtidige jobmuligheder og dermed også vores fremtidige skatteindtægter. Ved at skabe denne mulighed for at imødekomme de voksende strømme af varer og turister kan vi bringe Sverige lidt tættere på kontinentet", sagde Paula Nilsson (M), borgmester i Ystad, i sin tale.

En anden taler var Carl Johan Sonesson (M), formand for regionsrådet i Region Skåne.

”De fleste af os, der passerer Ystad Havn, tænker aldrig over, at det faktisk er Sveriges næststørste havn, når det gælder personbiler, Sveriges tredjestørste færgehavn og Sveriges femtestørste for godstrafik via lastbiler og trailere. Den er af største betydning, ikke kun for Ystad, men for hele Skåne og faktisk for hele Sverige. Det meste af det gods, der passerer gennem Ystad Havn, går videre til andre destinationer i Skåne og resten af Sverige, helt op til Stockholm”, sagde han.


Billeder: 

1: Gæster ved åbningsceremonien i Ystad Havn. Cred: Ystad Hamn Logistik AB 

2. Gæster ved åbningsceremonien i Ystad Havn. Cred: Ystad Hamn Logistik AB 

3. Ystads borgmester Paula Nilsson kørte en slæbebådsfører i land fra Polferries' Ro-Pax-skib M/S Mazovia. Björn Boström, administrerende direktør i Ystad Havn, tog imod hende. Cred: Ystad Hamn Logistik AB

4. Ystads borgmester Paula Nilsson (M) og Carl Johan Sonesson (M), formand for Region Skåne, kørte hver især en slæbebådsfører i land fra Polferries' Ro-Pax-skib M/S Mazovia. Cred: Ystad Hamn Logistik AB

5. Ole Steen Christensen fra Per Aarsleff A/S taler. Til venstre Ystads borgmester Paula Nilsson (M), Carl Johan Sonesson (M), formand for Region Skåne, og Björn Boström, administrerende direktør i Ystad Havn. Cred: Ystad Hamn Logistik AB

6. Viking Lines M/S Viking Cinderella, som var sejlet til Ystad fra Stockholm, ankom midt under åbningsceremonien. Cred: Ystad Hamn Logistik AB

Om Ystad Havn:

Ystad Havn er en af Sveriges største færgehavne med gode forbindelser til Bornholm, Polen og Tyskland og videre til de voksende markeder i hele Central- og Østeuropa. Havnens kapacitet er blevet udvidet med to nye færgepladser til skibe på op til 240 meter med tilhørende faciliteter på 140,000 kvadratmeter indvundet land. En mere effektiv indsejling fra havet samt bedre bølgebrydere var også en del af byggeprojektet. Den fysiske udvidelse begyndte i løbet af 2019, og de nye færgepladser blev taget i brug allerede ved årsskiftet 2020/2021, men COVID-19-pandemien har forsinket den festlige indvielse.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Barbara Peters

Barbara Peters

Presskontakt Senior Advisor PR & Kommunikation +46 (0)727 39 41 38
Petra Amri

Petra Amri

Presskontakt Konsult PR & Kommunikation +45 31 61 48 54
Sanna Persson

Sanna Persson

Presskontakt Juniorkonsult PR & kommunikation +45 31 41 87 85

Ta del av det senaste från våra kunder och medarbetare!

EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation är en internationell och gränsöverskridande PR och kommunikationsbyrå, specialiserad på att etablera internationella verksamheter på sina lokala marknader – Sverige, Danmark och Tyskland.

EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation
Jungfrugatan 30
11444 Stockholm
Sverige