Gå direkt till innehåll
Het gezin dat emigreerde om thuis te komen

Pressmeddelande -

Het gezin dat emigreerde om thuis te komen

Bild. Kees en Geertruid met hun kinderen Saskia, Jos, Mirjam en Tom

Een rustiger tempo,een betere kwaliteit van leven, gewoon een vriendelijkere plaats om te leven en op te groeien. Dat was wat het gezin Van den Bor uit het Nederlandse Utrecht zocht - en vond in het kleine dorp Bastuträsk in het midden van Gold of Lapland.

De hoop op een betere leefomgeving voor het gezin met vier kinderen ontstond op de grote Emigratiebeurs in Nieuwegein. Het idee om niet langer last te hebben van de ongemakken van de grote stad, zoals drukte, criminaliteit en de waanzinnige verkeersdrukte was zeer aantrekkelijk. Om in plaats daarvan dichter bij de natuur te kunnen leven met wat meer armslag en zonder gedwongen te zijn om je deuren steeds op slot te doen.

Via Gold of Lapland lukte het de familie Van den Bor de nieuwe mogelijkheden concreet te maken. De plaats waar Kees en Geertruid met hun kinderen Saskia, Jos, Mirjam en Tom in 2008 naar toe verhuisden, heet Bastuträsk, heeft 375 inwoners en ligt ca. 30 kilometer ten oosten van Norsjö.

Snel ingewerkt

Het was voor het gezin belangrijk om de werksituatie zo snel en flexibel mogelijk op te lossen. Pappa Kees kreeg namelijk per direct een baan bij een plaatselijk transportbedrijf. De lange ervaring van Kees als vrachtwagenchauffeur was aantrekkelijk voor werkgever Wikström, die benadrukt dat Kees door zijn positieve houding ook veel voor het bedrijf heeft gebracht. Ook Geertruid is goed op weg naar een plaats in het arbeidsleven als verpleegster. Ze stelt bovendien grote eisen aan zichzelf om in te burgeren. Ze wil niet alleen correct Zweeds leren. Nee, ze heeft zich ten doel gesteld om ook het speciale, plaatselijke accent te leren!

Aanzienlijk goedkoper dan verwacht

Het nieuwe leven van het gezin Van den Bor is net zo goed geworden als ze hadden gehoopt. Op sommige gebieden zelfs beter dan ze dachten, ook uit een praktisch en financieel perspectief gezien. De lage woonkosten zijn een belangrijke factor, vooral gezien de hoge standaard. Maar ook dingen als de prijs voor benzine en levensmiddelen zijn lager dan ze eerst hadden gehoord en dachten!

Nog belangrijker is natuurlijk de nieuwe hoge kwaliteit van leven: Kees en Geertruid vinden dat ze echt in een omgeving terecht zijn gekomen waar hun kinderen een rustigere, meer harmonische en betere start in het leven krijgen. Ze zijn zelf lyrisch over de sfeer in het dorp en de zeer positieve ontvangst die ze van de dorpsbewoners hebben gekregen.

Het gezin ervaart tegenwoordig ook de bijzondere natuurlijke omstandigheden in de Gold of Lapland-regio als vanzelfsprekend, de dingen waarvan ze enkele jaren geleden dachten dat ze nauwelijks bestonden: De schone lucht, de steeds aanwezige en kleurrijke natuur, de duidelijke *vier jaargetijden met alles van de warmende middernachtzon tot het ijzige noorderlicht - de Van den Bors voelen zich gewoonweg thuis!

Citaat:

"We vonden dat onze kinderen een betere start in het leven moesten krijgen."

 "Een goede werkgever maakt het makkelijker om snel te wennen in een nieuw land."

 "We vonden een rustigere omgeving, waar men elkaar vertrouwt en om elkaar geeft.

Waar je ook tijd hebt om te leven."

For more information please contact;
Karin Fällman, manager Gold of Lapland +46 706086506, karin@goldoflapland.com
We will be att the emigration fair i Nieuweigen 7 - 8 of March so please visit us there at stand no 169.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Cecilia Wallinder

Cecilia Wallinder

Presskontakt Destinationsutvecklare +46702288880
Annelie Persson

Annelie Persson

Presskontakt Övergripande projektledare Västerbotten Sweden 0702377715

Relaterat innehåll

Gold of Lapland - en destination på frammarsch!

Gold of Lapland är en medlemsägd, ekonomisk förening som har sitt huvudkontor i Norsjö, Västerbotten. Våra medlemmar finns ända från Ammarnäs i fjällvärlden ner till Robertsfors vid kusten. Vårt uppdrag är att stärka våra besöksnäringsföretag, att verka för en hälsosam ökning av antalet besökare till vårt område och verka för att marknadsföra en ansvarsfull, hållbar destination med höga natur- och kulturmiljöer.

Gold of Lapland
Storgatan 63
935 32 Norsjö
Sverige