Nyhet -

Röd seger även i Relitahallen på söndagen – HIK föll mot GIF

Det blev röd seger även i Relitahallen. Trots en överlag bra insats så orkade inte HIK att stå emot Allsvenska Gustavsbergs IF.

HIK kom till spel med samtliga nyförvärv och uppflyttade juniorer. Men laget saknade Tim Z Johansson och Jakob Schlyter som båda var skadade samt Sebastian Carenfeldt som arbetade.

Matchen var rätt trevande och jämn till en början. De vitklädda Helenelund stod upp väldigt bra och var minst lika bra som sin forna antagonist. Båda lagen hade några halvchanser, som med lite mera skärpa hade resulterat i mål.

Men mål skulle det ändå komma, för i den 21:a minuten slog Anton Engström in ett långskott för de rödklädda skärgårdsborna. Men HIK jobbade sig in i matchen och kunde ett par minuter senare grisa in kvitteringsmålet. Målet var signerat nyförvärvet tillika grovjobbaren Per Engström.

Ställningen höll sig till halvtid. Gustavsberg var något starkare i de flesta momenten, men hade svårt mot HIK:s tighta defensiv och slit.

Men det skulle ändra sig till den andra halvleken. För GIF får bättre fart på rören efter halvtiddrickat och kunde på drygt tjugo minuter gå upp till ledning med 1-4. HIK kom fel i positionerna och blev hårt straffade. En timeout beordrades av den assisterande tränaren Anders Ekström som ledde laget för dagen.
Efter det nödvändiga breaket blev spelet aningen bättre och matchen blev jämnare. Ett varsitt mål till skulle falla i matchen, där HIK:s mål gjordes av Micke Andersson på friläge.

GIF vinner matchen rättvist med 2-5(1-1), men kunde varit lite jämnare om HIK hade varit mer skärpta i avslutslägena. Men överlag var det en mycket godkänd träningsmatchdebut för ”Lunden”.

– Jag är väldigt nöjd med matchen men inte med resultatet. Vi skulle gjort bra många fler mål samtidigt som vi släpper in lite konstiga mål, berättar Anders Ekström, assisterande tränare.

– Men Gustavsberg är ett bättre lag än vi så det är inte mycket att orda om. Jag är väldigt nöjd med vår kampanda, vilja och defensiv. Vi släpper knappt till några farliga chanser mot ett Allsvenskt mittenlag. Jag vill framförallt framhäva backlinjen medThomas Arvidsson i spetsen sen ska även nyförvärvet Per Engström ha lite extra beröm. Han kommer bli viktig för oss, avslutar Ekström.

Nästa match för HIK spelas helgen den 27/28 september då ÅF-cupen avgörs i Uppsala. HIK kommer minst att spela fyra matcher á 40 min.

HIK – Gustavsbergs IF, 2-5(1-1)
Målskyttar: Per Engström 1, Micke Andersson 1