Pressmeddelande -

Hemavan Tärnabyn talvi on uutuuksia tulvillaan

Hemavan Tärnabyn talvi on uutuuksia tulvillaan

Talvi tulee tuossa tuokiossa ja Hemavan Tärnabyssä valmistaudutaan uuteen sesonkiin, joka on täynnä toimintaa ja jännittäviä tapahtumia. Miltä tuntuisi, jos Hemavanin gondolihissin ympäristössä olisi mahdollisuus hiihtää kuuden kuukauden ajan, ja jos siellä järjestettäisiin alppihiihdon Ruotsin mestaruuskisat sekä jännittävät moottorikelkkakisat? Tämä kaikki ja vähän muutakin tapahtuu Hemavan Tärnabyssä!

Talvi on tuloillaan ja Hemavan Tärnabyssä on aika lähteä liikkeelle kampanjoimaan hiihdon puolesta ja esitellä Hemavanin gondolihissiä - kiertueemme ensimmäinen pysähdys on jo 21. lokakuuta. Olemme myös Tukholman Winter Show -messuilla 11.-12. marraskuuta sekä järjestysmiehinä Luulajan jääkiekko-otteluissa, kun kotijoukkue kohtaa Växsjön joukkueen 21. lokakuuta, samoin kuin Skellefteåssa 4. marraskuuta, kun SAIK kohtaa Malmön. Näiden pysähdysten lisäksi Hemavan Tärnaby vierailee viidellä paikkakunnalla Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Katso talven mainosfilmimme: https://youtu.be/VdswLLxnQ-Q

Hemavanin gondolihissin vihkiäiset Winter Wake Up -tapahtumassa

Hemavanin gondolihissiä alettiin rakentaa jo viime keväänä. Vanha hissi revittiin maan tasalle, ja tilalle kohosi pian uusi gondolihissi. Investointiin kului n. 70 miljoonaa kruunua ja se on virstanpylväs Hemavanin kehityksessä. Hemavanin gondolihissi on yhdistetty gondoli-/telemix-hissi, ja se pystyy kuljettamaan 2544 laskettelijaa tunnissa helposti laskettelumäen huipulle mukavassa gondolissa tai “sohvassa” - sellaista alueella kävijät ovat kyselleet jo pitkään. Samalla on kohennettu myös rinteiden lumitykkijärjestelmää sekä valaistusta. Hemavanin gondolihissi vihitään käyttöön 30. marraskuuta - 3. joulukuuta välisenä aikana. Se on historiallinen investointi, joka tulee vaikuttamaan koko matkakohteeseen. Videolla Vision 2025 (https://www.hemavantarnaby.com/gondol-hemavan-och-vision-2025/) kuvataan yksittäistä investointia sekä useita suunnitelmia, joihin on panostettu, ja joista osa on jo toteutettu. Kehityksen suunta on selkeästi eteenpäin.

– ”Kiinnostus matkakohdettamme kohtaan kasvaa vuosittain, samoin meidän tarjontamme. Se näkyy muun muassa lisääntyneinä laskettelupäivinä ja yöpymisinä alueen majoituskeskuksissa. Erityisen mukavalta tuntuu seurata vapaa-ajanasumisen kehittymistä. Vapaa-ajanasunnon ostaminen tai rakentaminen kertoo, että alueeseen todella uskotaan ja siellä viihdytään.” toteaa Sofi Marberg, Visit Hemavan Tärnabyn toiminnanjohtaja.

Winter Wake Up on talvisesongin lähtölaukaus. Hemavanin gondolihissin vihkiäisviikonloppuna vierailijat pääsevät osallistumaan koko perheen lumentäyteiseen juhlaan. Listalla ovat esimerkiksi maastohiihdon kilpailut Tärnabyn Ingemarbackenissa, jossa voittaja on se, joka kiipeää nopeimmin ylämäen. Lisäksi järjestetään tapahtumia sekä laduilla, rinteissä että puistossa. Onnistuneen viikonlopun viimeistelevät joulumarkkinat, kodikas adventin vietto ja vauhdikas afterski!

Kuusi kuukautta laduilla

Hemavan Tärnabyssä on panostettu jo vuosien ajan maapohjan tasoittamiseen, jotta ensilumi voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla pitkää ja kestävää talvikautta varten. Toivommekin, että voimme näiden panostusten avulla avata hiihtokauden varhain niin Hemavanissa kuin Tärnabyssäkin. Viime vuoden hiihtokausi alkoi 18. marraskuuta ja kesti 6. toukokuuta saakka - kokonaista 6 kuukautta hiihtoa pelkällä luonnon lumella!

-”Olemme huomanneet, että valmiiden latujen kysyntä ei näy pelkästään kävijöiden lukumäärissä vaan myös siinä, että yhä useammat lunastavat latumaksun, minkä ansiosta pystymme puolestaan ajamaan ladut useammin. Niin pitkä latukausi on todella luksusta ja jotakin mitä pitää hyödyntää.” sanoo Cajsa af Ekenstam, Visit Hemavan Tärnaby.

Edellisvuosien tapaan maastohiihtäjille järjestetään erilaisia talvitapahtumia. Miten olisi esimerkiksi monia mahdollisuuksia tarjoava Lialoppet-tapahtuma tai Kungsledenrännet tottuneemmille hiihtäjille? Ja mikäli oma kunto ja kunnianhimo eivät yllä sille tasolle, on tarjolla vielä Laxfjället Runt -kisa sekä aikuisille että lapsille.

Katso video maan kauneimmasta Kobåsetin ladusta: https://youtu.be/RsBSQ2eRujk

Tärnabyssä mennään eteenpäin

Tärnaby Alpint -yhtiön omistus laajeni viime kesänä, ja tällä neljän hengen kokoonpanolla on jo uusia suunnitelmia. Muun muassa tavattoman suosittu Lindbanan avataan jo viikolla 5, Ingemarbackenin kahvitupa on kunnostettu ja rakennettu suuri puuterassi istuimineen ja ulkogrilleineen. Tulevaisuudessa voimme jopa viilettää tuntureiden yli köysirataa pitkin. Sen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2018 ja huhutaan, että siitä tulee Ruotsin pisin!

Toinen uutinen Tärnabystä: talvesta 2017/18 alkaen Tärnabyn skidshop P3:ssa aloitetaan moottorikelkkavuokraus. Monet vieraat saavat näin mahdollisuuden laajentaa kokemuspiiriään matkaamalla kauniiden lumisten maisemien halki hienoja moottorikelkkaväyliä pitkin.

Maaliskuun lopussa Tärnaby ja Tärna IK Fjällvinden -yhdistys isännöivät jälleen alppihiihdon Ruotsin mestaruuskisoja, jotka ovat osa Skellefteåssa 20.-26. maaliskuuta järjestettäviä Ruotsin mestaruusviikkoja. Kolmipäiväiset alppihiihdon kisat televisioidaan, ja ne houkuttelevat paikalle väkeä satamäärin, sekä kilpailijoita että uteliasta yleisöä. Lisäksi 2018 on Fjällvindenin juhlavuosi; 90-vuotista toimintaa on tarkoitus juhlia vuoden mittaan alppihiihdon mestaruuskisoista alkaen.

-”Olemme ylpeitä saadessamme järjestää alppihiihdon Ruotsin mestaruuskisat omana 90-vuotisjuhlavuotenamme. Tällaisina hetkinä tuntuu erityisen hyvältä kuulua urheiluseuraan ja osallistua kaikkiin hauskoihin tapahtumiin.” sanoo Anders Persson, Tärna IK Fjällvindenin puheenjohtaja.

Laajentumista monella taholla

Viime vuonna Laisaliden-tunturihotellin uusiksi omistajiksi tulivat Fort Knox ja Norrland 2.0. Heidän kunnianhimonaan on kehittää Laisalideniä vähin erin niin, että kohderyhmänä on koko maailma; he haluavat tarjota vierailleen huipputason elämyksiä.

Hemavanin Bayhill Center jatkaa kasvuaan. Viime investointien myötä Sportringen, Systembolaget sekä ICA ovat saaneet suurempia tiloja. Viimeksi mainitut ovat saaneet myös uuden herkkuosaston, jossa on leipomo, grilli ja pizzeria. Lisäksi lapsilla ovat viime kesästä saakka päässeet peuhaamaan Lennyn Leikkimaassa, joka sijaitsee ylemmässä kerroksessa. Siellä voi pyöräillä, kiipeillä, juosta, hyppiä, tasapainotella, heittää palloa ja leikkiä toisten kanssa.

Hemavanissa sijaitseva Högfjällshotel, jonka omistaja vaihtui viime vuonna, kehittää toimintaansa. Tuoreimmassa hankkeessa uudistetaan hotellihuoneita sekä korjataan olemassa olevia rakennuksia ja rakennetaan niihin uusia huoneistoja. Lisäksi Guldbollenissa vuokrataan jo nyt huippukuntoon kunnostettuja kaksikerroksisia huoneistoja suuremmille seurueille.

Jännittävä moottorikelkkakilpailu ja lomailua koko perheelle

Hemavan Hillclimb on moottorikelkkakilpailu, jossa nopeat syövät hitaat. Tässä mäkikisassa vaaditaan teräviä aisteja ja pelotonta mieltä, jos aikoo valloittaa huipun ensimmäisenä. Kovaa kisailua ja iloista tunnelmaa on tarjolla kaikille! Kilpailualueelta löytyy tietenkin hyvää syömistä ja juomista, ja moottorikelkkakekkereiden jälkeen jatkuvat sekä After Skoter että moottorikelkkailijoiden iltapäivätapahtumat.

Hiihtoloma on perheiden ja lasten tärkein loma. Hiihtolomalla pidetään hauskaa, hiihdetään Lenny Lämmel -maskotin kanssa, kokeillaan maastohiihtoa, syödään hyvin, käydään uimahallissa, ajetaan Hemavanin gondolihissillä ja kokeillaan ehkäpä kalaonneakin. Heti sen perään tulee pääsiäisloma, jolloin on tarjolla vastaavanlaista toimintaa. Parasta lienee kuitenkin tehdä lumesta oma istuin ja lekotella auringossa, ympärillä valkoisia tuntureita silmän kantamattomiin.

Hemavan Tärnaby odottaa kaikkia, jotka etsivät seikkailua, lepoa, rauhaa ja virkistystä tai jotka haluavat rastittaa yhden kohdan toivelistaltaan.

Lisätietoja:

Sofi Marberg, toiminnanjohtaja, Visit Hemavan Tärnaby

Sähköposti: sofi.marberg@hemavantarnaby.se Puh: 0954-104 65

Cajsa af Ekenstam, markkinointikoordinaattori, Visit Hemavan Tärnaby

Sähköposti: cajsa.afekenstam@hemavantarnaby.se Puh: 0954-104 63

Pontus Lindh, markkinointivastaava, Hemavan Alpint AB

Sähköposti: pontus.lindh@hemavantarnaby.com Puh: 070-894 76 60

Anders Persson, puheenjohtaja, Tärna IK Fjällvinden

Sähköposti: anders@soderlundpersson.com Puh: 0730-26 51 22

Ämnen

  • Turism

Kategorier

  • fjäll
  • evenemang
  • hemavan
  • tärnaby
  • skoter
  • skidåkning
  • hemavan tärnaby

Regioner

  • Storuman

Hemavan Tärnaby är fjälldestinationen i Lappland med skidområden och stigar i vidsträckta vidder för både världsmästare och fjällrookies. Härifrån kommer Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Stig Strand och Jens Byggmark, och här börjar Kungsleden sin ringlande väg uppåt. 
   Visit Hemavan Tärnaby AB jobbar med övergripande marknadsföring och destinationsutveckling.