Pressmeddelande -

Nyheter fra Italia

Den italienske sommeren nærmer seg og reiselysten er større enn noensinne. Her kommer noen gladnyheter fra verdens beste turistland.

Italia dropper kravet til innreiseskjema
Nå blir det enklere å reise til Italia Den 1.mai ble kravet til innreiseskjema avskaffet og det eneste du trenger for å komme inn i landet er nå et covidbevis. Kravet til innreiseskjemaet Passenger Locator Form, som tidligere var påkrevd under pandemien, er dermed opphevet. Når du først er på plass i Italia, er det ingen krav om å fremvise covidbevis ved besøk på museer, restauranter eller andre etablissementer. Man har også lempet på kravet til munnbind og i dag er det kun påbudt å bruke munnbind (av typen FFP2) på tog, fly, kollektivtransport, kulturarrangementer som konserter og lignende. Detaljert og oppdatert informasjon om restriksjoner og lettelser finner du på det italienske turistkontorets hjemmeside.

LES MER:
https://www.italia.it/en/covid19

PRESSEBILDER
https://drive.google.com/drive/folders/16bGPw-gVKRxzGdqqVtH9U-Ee5dbhgrko

Italia kåret til verdens beste turistland
26. april ble Grand Travel Award arrangert på Grand Hôtel i Stockholm for 29. året og Italia mottok æresprisen Verdens beste turistland. Gallaen, som kan beskrives som reiselivsbransjens ekvivalent til filmbransjens Oscar-galla, var endelig tilbake etter en pandemipause og prisene som ble delt ut var stemt frem av reisebyråansatte, allmennheten og forretningsreisende. Grand Travel Award arrangeres av Travel News, som er Nordens største forretningsmagasin for reiselivsbransjen.

LES MER
https://www.travelnews.se/grand-travel-award/har-ar-vinnarna-av-grand-travel-award-2022/
https://www.travelnews.se/grand-travel-award/arets-turistland-ar-tillbaka-i-gta-italien-kan-vinna/

PRESSEBILDER
https://drive.google.com/drive/folders/16YE8pcWFdKjzwNz0PktU6WwqvbyKtiOB


Italia gjør seg klar til Eurovision Song Contest
Europas største musikkfest nærmer seg med stormskritt! I fjor var det den italienske rockegruppen Måneskinn som stakk av med seieren og, som sedvanen tilsier, er Italia vertsland for årets store finale, som arrangeres på PalaOlimpico i Torino. Musikkfestivalen varer i tre dager, med semifinaler den 10. og 11. mai og den store finalen den 14. mai. Det er ikke bare musikken og den glamorøse konserten som kommer til å få sin del av oppmerksomheten. 200 millioner TV-seere over hele verden vil se glimt av Italias ulike regioner og bli inspirert til kommende reiser. Det er bare å lene seg tilbake, nyte det og begynne å planlegge sin neste reise...

LES MER:
https://www.italia.it/en/eurovision-song-contest-2022
https://www.turismotorino.org/en
https://eurovisionworld.com/eurovision/2022/event

PRESSEBILDER
https://drive.google.com/drive/folders/16ZTgTbvVeG5N967u5lKpdaa5CE43xCxl

Bli inspirert til en sykkelferie i Italia med Giro d’Italia
Det prestisjefylte sykkelrittet Giro d’Italia samler verdens beste proffsyklister til en tre uker lang styrkeprøve, men det er ikke bare proffene som får opp pulsen med tanken på å sykle i Italia. Løpet inspirerer også mange reisende til å oppdage den italienske landsbygda på to hjul. For fjerde år på rad har ENIT – Italian Tourist Office utdypet samarbeidet med Giro d'Italia for å rette oppmerksomheten på en bærekraftig ferie og for å oppdage det italienske landskapet, småbyer og nye regioner i landet. Benytt anledningen til å følge løpet og få inspirasjon og forslag til nye reisemål og ferieturer. På det italienske turistkontorets nettsider kan du følge Giro d’Italia og fordype deg i regionene som løpet går gjennom.

LES MER:
https://www.giroditalia.it/en/the-route/
https://www.italia.it/en/giro-ditalia-2022

PRESSEBILDER
https://drive.google.com/drive/folders/16_13Y5fThxm0CegAXFbkL4sogIYWaHE4

Kontakt for mer informasjon:
For pressen: Anna Andersson, nordisk sjef for det Italienske Turistkontoret: anna.andersson@enit.it
Andre: stockholm@enit.it
www.italia.it

Kategorier

  • italia

Det Italienske Statlige Turistkontoret (ENIT) har markedsført turistlandet Italia siden oppstarten i 1919, med hovedkontor i Roma og i dag via 27 kontorer rundt om i verden. Kontoret i Stockholm støtter reiselivsbransjen og media i de nordiske markedene, og informerer og inspirerer publikum i disse landene til nye spennende italienske oppdagelser.