Gå direkt till innehåll
Yksi Pohjoismaiden suurimmista akkuenergiavarastoista, jonka kapasiteetti on 70 MV/140 MWh, tullaan rakentamaan, omistamaan ja operoimaan SEB Nordic Energy:n salkkuyhtiö Locus Energyn ja Ingrid Capacityn yhteistyönä.
Yksi Pohjoismaiden suurimmista akkuenergiavarastoista, jonka kapasiteetti on 70 MV/140 MWh, tullaan rakentamaan, omistamaan ja operoimaan SEB Nordic Energy:n salkkuyhtiö Locus Energyn ja Ingrid Capacityn yhteistyönä.

Pressmeddelande -

SEB NORDIC ENERGY:N SALKKUYHTIÖ LOCUS ENERGY TEKEE YHTEISTYÖTÄ INGRID CAPACITYN KANSSA RAKENTAAKSEEN SUOMEN SUURIMMAN AKKUENERGIAVARASTON

SEB Nordic Energy:n salkkuyhtiö, Locus Energy, tekee yhteistyötä Ingrid Capacityn kanssa rakentaakseen Suomen suurimman akkuenergiavaraston, joka tuo 70 MW/140 MWh akkuvirtaa Locus Energyn olemassa olevaan Suomen portfolioon, joka koostuu aurinko-, tuuli- ja vesivoimasta. Hanke sijaitsee Nivalan kunnassa Pohjanmaan alueella, ja sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2026.

70 MW/140 MWh hanke Nivalassa on jo Locus Energyn toinen investointi Suomessa lyhyen ajan sisällä, sen jälkeen, kun yhtiö teki 125 GWh tuulivoimaportfolion, joka koostuu 13 tuuliturbiinista kolmessa tuulipuistossa. Tämä hanke vahvistaa Locus Energyn olemassa olevaa tuuli-, aurinko- ja vesivoimaportfoliota Suomessa ja tuo järjestelmään tärkeän uuden joustavuus- ja tasapainotusfunktion, joka luo mahdollisuuksia Locus Energylle optimoida järjestelmän tuottoa.

“Locus Energyn portfolio Suomessa koostuu nyt tuuli-, aurinko-, vesivoima- ja akkuenergiavarastoista. Tämä mahdollistaa sen, että voimme hyödyntää tuotantokapasiteettia järjestelmänä, käyttäen vesivoima- ja akkuenergiavarastoja tasapainottamaan järjestelmää, kun tuuli- ja aurinkovoiman tuotanto vaihtelee. Tämän järjestelmäajattelun avulla voimme maksimoida tuotetun energian tuoton, luoden hyötyä niin vaikutuksen kuin tulosten osalta,” sanoo Mattias Söderqvist, Locus Energyn varatoimitusjohtaja ja partneri.

Koska Suomi pyrkii saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä, uusiutuvista energianlähteistä tuotetun energian, erityisesti tuulivoiman, uskotaan lisääntyvän nopeasti. Kun vaihteleva energiantuotanto kasvaa entistä merkittävämpään rooliin järjestelmässä, energiavarantojen kysyntä kasvaa. Locus Energyn ja Ingrid Capacityn yhteinen akkuenergiavarasto -hanke on näin ollen tärkeä mahdollistava tekijä Suomen sähköjärjestelmän tasapainottamisessa.

“Nivalan projekti vahvistaa edelleen Ingrid Capacityn ja Locus Energyn välistä yhteistyötä, ja yhdessä rakennamme Pohjoismaiden suurimman akkuenergiavaraston. Tavoitteemme nopeuttaa joustavuuden ja verkon optimoinnin siirtymistä sopii hyvin Locus Energyn uusiutuvan energian tuotantoon, ja tämä yhteinen visio kestävän energiatulevaisuuden luomisesta on osoittautunut erinomaiseksi perustaksi tuottavalle ja vaikuttavalle kumppanuudelle,” sanoo Nicklas Bäcker, Ingrid Capacityn strategiajohtaja.

Projekti sijaitsee Fingridin Uusnivalan 400 kV alajakokeskuksen vieressä Nivalan kunnassa, Pohjois-Pohjanmaalla Suomessa. Akkuenergiavarasto yhdistetään suoraan kansalliseen siirtoverkkoon (TSO Fingrid) ja sillä on tärkeä rooli verkon vakauttamisessa. Projekti on käynnissä ja sen odotetaan valmistuvan vuonna 2026, mikä on ilahduttavaa Nivalan kunnanjohtajalle, Päivi Karikummulle: “Olemme erittäin iloisia Ingrid Capacityn ja Locus Energyn investoinnista Nivalaan. Tämä projekti ei ainoastaan vahvista paikallista taloutta, vaan se myös merkittävästi edistää Suomen energiasiirtymää ja verkon vakautta. Odotamme innolla yhteistyötä molempien osapuolten kanssa tässä tärkeässä hankkeessa.”

Kansallinen siirtoverkonhaltija Fingrid korostaa myös joustavuuden ja resilienssin tärkeyttä. “Suomen siirtoverkonhaltijana Fingridillä on keskeinen rooli energiasiirtymän mahdollistamisessa samalla, kun se säilyttää verkon vakauden. Tervetuloa Ingrid Capacityn ja Locus Energyn projekti Nivalaan, sillä se parantaa verkkomme joustavuutta ja resilienssiä sekä mahdollistaa enemmän uusiutuvan energian integroimista,” sanoo Jussi Jyrinsalo, Fingridin Senior Vice President.

Nivalan akkuenergiavarasto on toinen yhteistyöhanke Locus Energyn ja Ingrid Capacityn välillä. Ensimmäinen hanke, joka on parhaillaan rakenteilla, koostuu 13:sta uudesta akkuenergiavarastosta Etelä-Ruotsissa ja sen on suunniteltu lisäävän 196 MW joustavaa kapasiteettia kansalliseen verkkoon hintavyöhykkeillä SE3 ja SE4.

SEB Nordic Energy jatkaa merkittäviä investointeja Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, kehittäen pohjoismaista uusiutuvan energian tuottajaa. Nivalan akkuenergiavarasto on investointi, joka monipuolistaa edelleen rahaston Suomen portfoliota ja vie eteenpäin uusiutuvan energian siirtymää, joka on linjassa rahaston tehtävän kanssa kiihdyttää uusiutuvan energian ratkaisuja,” sanoo Richard Gavel, salkunhoitaja, SEB Nordic Energy.

SEB Nordic Energykeskittyy suoriin investointeihin uusiutuvan energian infrastruktuuriin Pohjoismaissa. Investoinnit kohdistuvat pienimuotoiseen vesivoimaan, tuulivoimaan, aurinkoenergiaan, akkuenergiavarastoihin ja energiatehokkuusratkaisuihin, niin uusien rakennusten kuin olemassa olevien laitosten päivittämisen kautta tehokkuuden ja energiantuotannon lisäämiseksi. Rahasto on avoin ammattimaisille sijoittajille, joilla on yli 15 vuoden sijoitusaikahorisontti ja se on niin sanottu Artikla 9 -rahasto, jonka tavoitteena on kestävät investoinnit. SEB Nordic Energy | SEB (sebgroup.com)

Locus Energy on SEB Nordic Energy:n Artikla 9 -rahaston salkkuyhtiö, joka hyödyntää pohjoismaista institutionaalista pääomaa. Locus Energy sijoittaa kestäviin paikallisiin energiantuotannon kohteisiin, jotka voidaan päivittää uusilla teknologioilla kehityksen nopeuttamiseksi, ja on tällä hetkellä investoimassa 61 pohjoismaiseen kuntaan. Locus Energy | www.locus.energy

Lisätietoja:
Niklas Sörensen, toimitusjohtaja, Locus Energy, niklas@locus.energy +46 70 268 97 35
Richard Gavel, salkunhoitaja, SEB Nordic Energy, richard.gavel@seb.se +46 70 772 32 53

Ämnen

Kategorier

Kontakter

  • studio3d_finland-batteripark_final.jpg
    studio3d_finland-batteripark_final.jpg
    Licens:
    Medieanvändning
    Filformat:
    .jpg
    Storlek:
    4000 x 2667, 8,59 MB
    Ladda ner

Relaterat innehåll