Pressmeddelande -

Штучний інтелект (АІ) створив дитячі книжки, щоб революціонізувати доступ до знань і літератури.

Компанія Reedz AB ("Reedz") сьогодні оголосила про запуск свого AI-видавництва Reedz Books. Його місія полягає в тому, щоби з допомогою штучного інтелекту розширити можливості дітей у всьому світі через рівний доступ до знань і літератури.

Після успішного пілотного проєкту у 2022 році, профінансованого Шведською інноваційною агенцією Vinnova, у співпраці з Національними бібліотеками Норвегії, Швеції та Всесвітньою бібліотекою ("Världens Bibliotek") Reedz розширює та масштабує свій асортимент книгами арабською, хорватською, польською, сомалійською, тайською та українською мовами.

Технологія штучного інтелекту Reedz дозволяє публікувати аудіокниги та електронні книги більш ніж 80 мовами – рідними для сотень мільйонів дітей. Мета полягає в тому, щоби збільшити сьогоднішні три тисячі книг до мільйонів у найближчі роки для задоволення потреб глобального ринку багатомовних нехудожніх дитячих книжок, який недостатньо обслуговується в усьому світі.

Reedz розширює свою глобальну присутність через партнерів-дистриб'юторів і потокові сервіси аудіо- та електронних книг. Завдяки партнерству з Axiell Media (Publizon) книги компанії вже доступні у близько 10 000 бібліотек та шкіл Скандинавії, а також на 30 ринках Європи завдяки провідним стримінговим сервісам Nextory та BookBeat.

Relaterade länkar

Ämnen

  • Företagsinformation

Шведський AI-стартап Reedz був заснований у 2020 році, щоб використати штучний інтелект для покращення світу через забезпечення рівного доступу до знань та освіти, а також для зближення людей через побудову мостів між людьми, культурами та мовами. Сьогодні Reedz має глобальну присутність і обслуговує корпоративних клієнтів B2B у сферах електронної комерції, освіти, фінансів, державних установ, медіа та видавничої справи. Reedz Books є останньою ініціативою компанії, яка має на меті перетворити її на глобальний рух, що принесе користь сотням мільйонів дітей у всьому світі.

Kontakter

Helena Sjögren

Presskontakt CCO & Co-founder Website