Gå direkt till innehåll
SM-medaljörer i konståkning 2019 – Anita Östlund och Nikolaj Majorov

Svenska Mästarna i konståkning är korade och guldmedaljörer blev Anita Östlund, Landvetter KK, och Nikolaj Majorov, Luleå KK. Julia Brovall och Andreas Nordebäck tog guld i Junior-SM. Tisdag 17/12 presenteras vilka som kommer att tävla för Sverige på The Nordics (Nordiska Mästerskapen), i Stavanger (6–9/2) och onsdag 18/12 vilka åkare som är uttagna till EM (20–26/1).

Idag avgjordes seniorklasserna i SM i konståkning. Högst upp på pallen i damklassen stod Anita Östlund, Landvetter KK, som vann med 157.80 poäng. Hon vann framför silvermedaljören Josefin Taljegård, Västra Frölunda KK, 141.91 poäng.

På herrsidan tog Nikolaj Majorov, Luleå KK, guld med 215.46 poäng, framför Illya Solomin, Stockholms Allmänna Skridskoklubb, som fick 169.96 poäng och en silvermedalj.

På tisdag 17 december presenteras vilka åkare som tävlar för Sverige på The Nordics (Nordiska Mästerskapen) den 6–9 februari i Stavanger, Norge. På onsdag 18 december släpps även vilka åkare som är uttagna till EM i Graz, Österrike, (20–26 januari).

VM 2021 i Stockholm
Nästa stora internationella mästerskap på hemmaplan är VM i konståkning 2021 då Sverige och Stockholm står värd för mästerskapet. Läs mer här.

Relaterade event

Konståkning i Sverige - från skridskoskola till toppåkare. Idrott och konst i skön förening

Konståkning är en idrott för alla - från ung till gammal, lek och motion - till tävling och uppvisning. I konståkning kombineras fysisk träning med mental styrka och kreativitet. Alltid med målet att de aktiva ska växa som idrottare och människor. Alla är välkomna till svensk konståkning. Svenska Konståkningsförbundet är ett av Sveriges snabbast växande idrottsförbund med 145 föreningar och 38 650 medlemmar (september 2020). I mars 2021 arrangerar vi VM i konståkning på hemmaplan i Stockholm.